TDJ
   #11
 1,626     Asker      0
I Trondheim krever de beskrivelse av hvordan tanker er rengjort før de godkjenner dette som "utført". Her ble vaskemiddel etc spesifisert og gjorde med restene i tanken på forhånd og vaskevannet.

Samme opplegg her i kommunen; spesifisert oppdragsbeskrivelse og kvittering må sendes kommunen for å få godkjent saneringen.
Signatur

TSt
   #12
 13,730     0
Jeg tok det derfor med. Usikker på om de krever eksterne som utfører eller kontrollerer eller om eier kan lage erklæring selv. Var kolleger på jobb som hadde et oppdrag selv om vi normalt ikke gjør akkurat dette som gjorde at jeg sjekket hva de måtte levere.
   #13
 398     0
Har inntrykk av at de ikke har oversikt over alle oljetankene i kommunen. Og da kan hver og en ta spaden fatt. Derfor fint med dokumentasjon på godkjent sanering.
Kontroll og påbud handler som regel om penger, og det må huseier være villig til/kunne betale. Sikkert en del som flyttter inn i hus uten å vite om oljetanken.
Signatur
   #14
 24,032     Akershus     1
Om en fusker litt med lover og kontroll får så være, men slike tanker bør uansett tømmes. Parafin til grunnen har medført riving av hus grunnet lukt.
Signatur
   #15
 398     0
Huff, ja. En slik lekkasje vil ingen oppleve. Og det dekkes ikke av forsikringen.
Signatur
  (trådstarter)
   #16
 2     0
Vil gjerne takke for innspill! Forstår det slik at fe fleste ikke tenker det er helt feil å rense og fylle tanken, men at leca er bedre enn sand, pluss hull. Har nå avtalt at firmaet kommer 15.10. og graver, gir oss så tilbakemelding på hva de anbefaler.
   #17
 231     1
Gitt at det koster det samme ville jeg nok fjernet den for å være helt kvitt problemet for alltid hvis ikke det ser ut til å være risiko for setningsskader etter at man har gravd litt for å se hvordan tanken ligger.

TSt
   #18
 13,730     0
Det avhenger jo veldig av hvordan tanken ligger. Tok opp en på 4m3 nylig og det gikk uproblematisk. Ståltank med løfteøye på toppen og ingen tilkoplinger annet enn via toppen så de løftet den ut av hullet. De vil vaske den etterpå og så dele den opp og levere som stål da får de betalt for den mens en ellers må betale for å levere den.
   #19
 1     0
Jeg har en ståltank som er støpt ned i en kai der tidevann er en faktor som påvirker. Jeg vet ikke hvordan en slik fylling med sand foregår, men tenker at betong kunne være sikrere, mer varig og lettere - men også dyrere. Jeg ser ikke for meg at tanken på noe tidspunkt må opp, men hvem vet. Fylt med betong er det ingen oppdrift, den fylles helt. Tanken vil vel på et eller annet tidspunkt ruste hull i og da kan sanden renne ut med tidevannet. Noen som har noe formening om en slik løsning? Jeg tror min tank er av de uregistrerte, men om jeg spør kommunen vil de da si at jeg ikke kan fylle med betong?
   #20
 398     0
Jeg tror min tank er av de uregistrerte, men om jeg spør kommunen vil de da si at jeg ikke kan fylle med betong?

Kommunen kunne ikke uttale seg om den ene eller andre måten å gjøre det på, når jeg spurte dem til råds, bare at de godkjente det et kompetent firma godkjente.
Spør et firma som driver med tanksanering om hvordan de ville løst oppgaven. Om du kan gjøre deler av jobben selv og få det godkjent av dem?

Signatur