13,450
18
0
Tips til stor kullgrill?
909
OSLO
0
Vi er et mindre boligsameie som har blitt enige om å sette opp en større felles kullgrill, og etter å ha lett litt rundt er jeg nysgjerrig på tips og erfaringer. Vi er åpen for mer permanente løsninger som nærmest mures opp, men det ideelle er nok noe forholdsvis solid som likevel er portabelt. Tar også imot tips om gode hjemmelagde løsninger.
Noen som har erfaringer med f.eks denne grilltønnen fra Biltema:
http://www.biltema.no/no/Fritid/Hage/Grill/Griller/Grilltonne-14316/
Elkjøp: http://www.elkjop.no/product/hjem-og-pleie/grill-og-sommerprodukter/NS120504/nordic-season-kingston-kullgrill
Ikea: http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/S89931800/
Landmann: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=781813
Mer avansert Landmann: http://www.netonnet.no/art/hjem-og-fritid/grill/kullgrill/landmann-kolgrillvagngoth/184133.3461/
(samme men billigere): http://www.netonnet.no/art/hjem-og-fritid/grill/kullgrill/landmann-grilltunna11543/114894.3461/
Mer Landmann: http://www.mekk.no/tilbud/grill/landmann-tonnegrill/
http://www.mekk.no/tilbud/grill/landmann-grilltonne-taurus-60x25x45cm/
Noen som har erfaringer med f.eks denne grilltønnen fra Biltema:
http://www.biltema.no/no/Fritid/Hage/Grill/Griller/Grilltonne-14316/
Elkjøp: http://www.elkjop.no/product/hjem-og-pleie/grill-og-sommerprodukter/NS120504/nordic-season-kingston-kullgrill
Ikea: http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/S89931800/
Landmann: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=781813
Mer avansert Landmann: http://www.netonnet.no/art/hjem-og-fritid/grill/kullgrill/landmann-kolgrillvagngoth/184133.3461/
(samme men billigere): http://www.netonnet.no/art/hjem-og-fritid/grill/kullgrill/landmann-grilltunna11543/114894.3461/
Mer Landmann: http://www.mekk.no/tilbud/grill/landmann-tonnegrill/
http://www.mekk.no/tilbud/grill/landmann-grilltonne-taurus-60x25x45cm/
Stativ fikses med en verson av dette kanskje? http://www.biltema.no/no/Verktoy/Arbeidsbenk-og-oppbevaring/Arbeidsbenk/Sagbukk-i-metall-20450/
Rist kappes til av en passende rist av et slag...
Kan det være noe eller skal det helst være innkjøp og ikke innsats? =P
Og personlig synes jeg oljefat virker litt mer dugnadsmessig og litt mer kos enn en ferdigkjøpt løsning.
(Men selvsagt er det jo mer praktisk med de ferdige løsningene, med hjul, kanskje innstillbar høyde på grillristene, kanskje sidebord, kanskje lagringsplass under osv.)
Skal man grille seriøst så er det vel lokk som gjelder?
Med en slik stor åpen grill så blir det kun varmt på en plass, og det er der det er kull.
Med lokk så blir det røyk og varmt overalt, og kullet kan ligge i et hjørne og gløde for dem som absolutt
vil lage kullfiber-briketter av biffene sine :)
https://byggebolig.no/dagligbank/darlig-erfaring-med-jula-club-smart-kredittfaktura/
Byggeblog bad: http://www.byggebolig.no/oppgraderinger-oppussing/byggeblogg-nytt-bad-i-gammel-villa/
Vi har det på hytta og bruker omtrent den hele tiden til matlaging med kull.
Vi stekte fint biff uten lokk på den så fungerer helt fint det.
Nils-Kristian
Litt mekk og et par hengsler så har du topp også, og enda litt mer mekk, så er det enkelt å fikse en justering så den kan stå litt åpen.
http://www.bbquepits.com/portable_hog_bbq_rotisseries.htm
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3b/Drupa_2012_BBQ_Smoker_LKW_by-RaBoe_04.jpg
Disse er lite egnet for Ola Dunks måte å grille på. Hvis det skal være en fellesgrill i et boligsameie vil jeg anta at en grill som er mer egnet for direkte grilling vil være passende.
BBQ-pits fra USA er konstruert med tanke på indirekte grilling (BBQ) og røyking (smoking), selv om det er mulig å drive med direkte grilling på de også. De bør skjermes for dårlig vær når de ikke er i bruk, så et boligsameie tror jeg vil ha større glede av et eller annet i rustfritt stål som tåler fuktig vær uten å ta mye skade av det.
Jeg har en mindre utgave (ikke på henger, terrassetype) av en slik type BBQ-pit / smoker du linker til fra USA. Er ca 2,5 meter lang og 2 meter høy på det høyeste. Veier rundt 180 kg. Utrolig kult å lage mat på, men man må like å bruke god tid. Hos meg tar det fra 2 til 8 timer fra jeg legger på kjøtt til det er ferdig, avhengig av hva jeg lager.