Har Ikea induksjontopp, og tar ikke mange minuttene å koke opp en kjele med spaghettivann, men nå tar jeg varmt vann i kjelen først, ser ingen grunn til å bruke kaldt vann?
Varmt vann fra vannkoker da eller? Vet ikke om det er riktig men det sitter hardt i meg at vann fra varmtvannstanken aldri skal brukes til matlaging eller drikke.
Bakterier osv tar jo kvelden når man koker vannet men vann fra varmtvannstanken har jo laber kvalitet ifht ferskt kaldtvann. Og selv om bakterier er døde så gir evt. bakterievekst en haug med restprodukter når de dør som jeg ikke tror er noen fordel å få i seg.
Signatur
Ikke fagmann på noe som helst og sender aldri faktura til noen.
Har Ikea induksjontopp, og tar ikke mange minuttene å koke opp en kjele med spaghettivann, men nå tar jeg varmt vann i kjelen først, ser ingen grunn til å bruke kaldt vann?
Varmt vann fra vannkoker da eller? Vet ikke om det er riktig men det sitter hardt i meg at vann fra varmtvannstanken aldri skal brukes til matlaging eller drikke.
Bakterier osv tar jo kvelden når man koker vannet men vann fra varmtvannstanken har jo laber kvalitet ifht ferskt kaldtvann. Og selv om bakterier er døde så gir evt. bakterievekst en haug med restprodukter når de dør som jeg ikke tror er noen fordel å få i seg.
Jeg må ærlig innrømme at det har aldri falt meg inn som noe problem, har ikke tenkt tanken engang, og jeg har fint overlevd hittil :) Bruker varmtvann fra springen, eneste er til kaffe, der har jeg hørt man skal bruke kaldtvann pga smaken.
Har du høy nok temp. i tanken så er det bare smaken som er forskjellen..
Nja.. om du på ett eller annet tidspunkt har hatt bakterievekst i vannet, men bakteriene drepes så er det ikke bakteriene i seg selv som er problemet med reststoffene fra att det har vært bakterievekst, og det er ikke godsaker.
Om du har noe mat som har blitt bedervet og legger det til kok i et par timer så får du ikke smitte fra bakterier, men jeg tviler på at du vil like maten og det er ikke noe sunnhetstriks heller. Mange bakterier danner gift som ikke forsvinner ved varmebehandling.
Så jeg tror nok jeg holder meg til kaldvannet til mat og drikking fortsatt Dauer neppe av varmtvann men det er jo ingen gode grunner til å bruke det heller.
Signatur
Ikke fagmann på noe som helst og sender aldri faktura til noen.
Har Ikea induksjontopp, og tar ikke mange minuttene å koke opp en kjele med spaghettivann, men nå tar jeg varmt vann i kjelen først, ser ingen grunn til å bruke kaldt vann?
Varmt vann fra vannkoker da eller? Vet ikke om det er riktig men det sitter hardt i meg at vann fra varmtvannstanken aldri skal brukes til matlaging eller drikke.
Bakterier osv tar jo kvelden når man koker vannet men vann fra varmtvannstanken har jo laber kvalitet ifht ferskt kaldtvann. Og selv om bakterier er døde så gir evt. bakterievekst en haug med restprodukter når de dør som jeg ikke tror er noen fordel å få i seg.
Jeg mener å ha hørt at at varmtvann ikke skal brukes til matlaging, hadde med gamle kobberrør og dets legering å gjøre. Samt bly i loddingene. Gamle VVB'er hadde vel kobbertank og, mens nå er det vel rustfritt stål. Bruker sjelden varmtvann selv, oppkokstiden er uansett liten med induksjon. Men skjønner at det er fristende med støpejernsplater, da kan det jo ta 20-30 minutter med et par liter vann.
Har du høy nok temp. i tanken så er det bare smaken som er forskjellen..
Nja.. om du på ett eller annet tidspunkt har hatt bakterievekst i vannet, men bakteriene drepes så er det ikke bakteriene i seg selv som er problemet med reststoffene fra att det har vært bakterievekst, og det er ikke godsaker.
Om du har noe mat som har blitt bedervet og legger det til kok i et par timer så får du ikke smitte fra bakterier, men jeg tviler på at du vil like maten og det er ikke noe sunnhetstriks heller. Mange bakterier danner gift som ikke forsvinner ved varmebehandling.
Så jeg tror nok jeg holder meg til kaldvannet til mat og drikking fortsatt Dauer neppe av varmtvann men det er jo ingen gode grunner til å bruke det heller.
Tror nok disse rest stoffene forsvinner ganske raskt når du bruker varmt vann,så kan ikke se at det skulle være et problem..
Vi bruker alltid vannkokeren til dette.........det er ikke mye som slår den i fart! Vi har en Husqvarna(electrolux) QSI6101 frittstående ovn.... brukte litt under 5 minutter på 3liter på den største kokesonen...
For å få en slik test riktig er det mange faktorer: Feks Så bruker man ikke den største kokesonen til å koke bare en liter. Hva er temp på vannet ved start? Når koker vannet?
Signatur
"Den viktigste livsvisdom må vi oppdage med våre egne øyne" (Nansen)
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode (gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til
Jada, neida så.... Selv om billigkjelene fra Ikea er raske på induksjon har jeg nå tatt dem skikkelig i bruk. Stygge merker innvendig i kjelen etter litt enkel riskoking. Gikk ikke bort i oppvaskmaskinen. Argh - og tydelige vannmerker/rismerker etter hvor full kjelen var i tillegg. Kan ikke si jeg har lagt merke til dette på andre kjeler tidligere. Kanskje oppvaskmaskin sin skyld
Aldri bruk VV til matlaging, jeg har ett unntak, og det er baking(lunka vann til gjæren), rett og slett av praktiske grunner og liten mengde.
Tenk på all dritten som samler seg i VVB gjennom årene, og da snakker jeg ikke bakterier, men ting som går gjennom filtreringa til vannverket og evt. hos deg selv. Alt fra hummus, til sand, jord, levende kryp som kanskje ikke lever lenger.
Jeg skulle gjerne hatt en mulighet til å rense VVB min, jeg vet det ligger mye drit i den, bl.a. hummus, sand og noen rare kryp jeg ikke vil vite hva er.
Varmt vann fra vannkoker da eller? Vet ikke om det er riktig men det sitter hardt i meg at vann fra varmtvannstanken aldri skal brukes til matlaging eller drikke.
Bakterier osv tar jo kvelden når man koker vannet men vann fra varmtvannstanken har jo laber kvalitet ifht ferskt kaldtvann. Og selv om bakterier er døde så gir evt. bakterievekst en haug med restprodukter når de dør som jeg ikke tror er noen fordel å få i seg.
Har du høy nok temp. i tanken så er det bare smaken som er forskjellen..
Jeg må ærlig innrømme at det har aldri falt meg inn som noe problem, har ikke tenkt tanken engang, og jeg har fint overlevd hittil :)
Bruker varmtvann fra springen, eneste er til kaffe, der har jeg hørt man skal bruke kaldtvann pga smaken.
Nja.. om du på ett eller annet tidspunkt har hatt bakterievekst i vannet, men bakteriene drepes så er det ikke bakteriene i seg selv som er problemet med reststoffene fra att det har vært bakterievekst, og det er ikke godsaker.
Om du har noe mat som har blitt bedervet og legger det til kok i et par timer så får du ikke smitte fra bakterier, men jeg tviler på at du vil like maten og det er ikke noe sunnhetstriks heller. Mange bakterier danner gift som ikke forsvinner ved varmebehandling.
Så jeg tror nok jeg holder meg til kaldvannet til mat og drikking fortsatt Dauer neppe av varmtvann men det er jo ingen gode grunner til å bruke det heller.
Jeg mener å ha hørt at at varmtvann ikke skal brukes til matlaging, hadde med gamle kobberrør og dets legering å gjøre. Samt bly i loddingene. Gamle VVB'er hadde vel kobbertank og, mens nå er det vel rustfritt stål.
Bruker sjelden varmtvann selv, oppkokstiden er uansett liten med induksjon. Men skjønner at det er fristende med støpejernsplater, da kan det jo ta 20-30 minutter med et par liter vann.
Tror nok disse rest stoffene forsvinner ganske raskt når du bruker varmt vann,så kan ikke se at det skulle være et problem..
Vi har en Husqvarna(electrolux) QSI6101 frittstående ovn....
brukte litt under 5 minutter på 3liter på den største kokesonen...
For å få en slik test riktig er det mange faktorer:
Feks
Så bruker man ikke den største kokesonen til å koke bare en liter.
Hva er temp på vannet ved start?
Når koker vannet?
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode
(gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til
Eh, nei, det var akkurat det som var poenget. Du fjerner ikke giften etter bakteriene vha varmtvann.
Tenk på all dritten som samler seg i VVB gjennom årene, og da snakker jeg ikke bakterier, men ting som går gjennom filtreringa til vannverket og evt. hos deg selv. Alt fra hummus, til sand, jord, levende kryp som kanskje ikke lever lenger.
Jeg skulle gjerne hatt en mulighet til å rense VVB min, jeg vet det ligger mye drit i den, bl.a. hummus, sand og noen rare kryp jeg ikke vil vite hva er.