1,362
25
1
Vakuumeringsmaskin/skuff erfaringer
3,667
Hordaland
0
Vurderer en vakuumeringskuff og er på jakt etter tips om bruken av slike. Har begrenset erfaring med dette selv.
Ønsker også anbefalling av tilbehør, som bokser og poser. Gjerne butikker som selger.
Såvidt jeg har fått med meg kan man gjøre følgende:
-vakuumere poser for lang holdbarhet
-vakuumere "syltetøyglass" med orginalt lokk i metall
-vakuumere matvarer i sin orginale pose, eksempelvis en chipspose
-forsegle malingspensler i pose
-dele opp matvarer og vakuumere i mindre porsjoner
-lage sauser etter skippertaksmetoden og vakuumere porsjoner
-sous vide
-vakumere flasker som er åpnet
Men hva med salat, kan man lage salat i større skala og vakuumere i beholder for å forlenge holdbarheten, tenker da både til hverdags og i forbindelse med tilbereding av større middag dagen før dagen.
Er det best med lange ruller eller ferdigoppdelte poser? Hvor handler man og hvordan vet man om posene tåler koking?
Ønsker også anbefalling av tilbehør, som bokser og poser. Gjerne butikker som selger.
Såvidt jeg har fått med meg kan man gjøre følgende:
-vakuumere poser for lang holdbarhet
-vakuumere "syltetøyglass" med orginalt lokk i metall
-vakuumere matvarer i sin orginale pose, eksempelvis en chipspose
-forsegle malingspensler i pose
-dele opp matvarer og vakuumere i mindre porsjoner
-lage sauser etter skippertaksmetoden og vakuumere porsjoner
-sous vide
-vakumere flasker som er åpnet
Men hva med salat, kan man lage salat i større skala og vakuumere i beholder for å forlenge holdbarheten, tenker da både til hverdags og i forbindelse med tilbereding av større middag dagen før dagen.
Er det best med lange ruller eller ferdigoppdelte poser? Hvor handler man og hvordan vet man om posene tåler koking?
Har kjøpt ruller på CO, Jernia og Elkjøp. Har vært en type hvor forseglingen har vært litt skranten, og som har medført lekkasjer, men det kan jo være at jeg også har vært litt slurvete og fått litt søl der forseglingen skal være.
Hvordan gjør du det med ruller i praksis, klipper til ønsket lengde og limer ene enden med det samme? Er det vakuumskuff du bruker eller bordmaskin? Er det med lokk du har?
Paulus:
Så du bruker bare rull der posene blir for små da?
Jeg mener man bare legger lokket nedpå også forsegler den seg selv når den vakuumerer.
Har dere prøvd å vakuumere i beholdere, da må den jo pumpe ut luften via slange men er vel kanskje greit til salat og annen mat som ikke liker å presses sammen.
Den andre typen er kammervakuumpakkere. Vakuumskuffer er en variant av kammervakuumpakkere.
Edge maskinene er mye billigere,men funker hovedsaklig på noenlunde tørr mat. Hvis man vil pakke supper, sauser,kjøtt med marinade etc må man ha en kammervakuumpakker.
Vakuumskuffene er gjerne litt dyrere enn bordmodellene av kammervakuumpakkere,men er samtidig litt dårligere egentlig. Fordelen med en vakuumskuffe er at den alltid er der lett tilgjengelig. Ulempen med vakuumskuffer er at de har færre innstillinger og ikke gir like høyt vakuum. For sous vide trenger man ikke høyere vakuum enn det man får med en vakuumskuff. Eksempel på ting som ikke funker med vakuumskuffe er komprimert vannmelon eller komprimert agurk,her trenger man kraftigere vakuum.
Ja, bruker kun rull hvis posene er for små eller jeg er fri for poser. Det er sjelden de minste posene til OBH blir for små ved normal bruk. Du får sikkert 2 kg kjøtt i de små posene om ikke mer. Fordelen med rull er at man kan være mer "miljøbevisst" siden du kun bruker den mengden plast du har behov for. På ferdige poser bruker jeg å kutte bort en god del plast som er overflødig på hver pose. Men jeg er usikker på hva som er verst. Resirkulering av litt plast eller den ekstra strømmen man bruker for å forsegle posen to ganger ekstra.
Bruker bordmaskin (OBH). Ja, bare klipper til ønsket lengde når jeg skal bruke den. Maskinen skal også kunne brukes på beholdere/flasker, men det har jeg ikke testet.
Det stemmer sikkert det. Men hvis man vurderer en vakuumskuff til 20-30k så er det ikke prisen på posene som er avgjørende.
Jeg tror også det blir enklere å ta i bruk en vakuumskuff til en enkel oppgave fremfor å dra frem en bordmodell fra skapet. Sånn sett vil man kanskje bruke det oftere?
Hadde vert morro med matboks som fungerer i vakuumskuff, helst uten bruk av slange.
Fordel med bordmodeller (av kammervakuumpakkere) er at man kan komprimere mat og ikke bare pakke den (muligens ikke med enkelte av de billigste modellene) og de er en del billigere en vakuumskuffer. Hvis man ikke har plass til å ha den på kjøkkenbenken hele tida så er det jo litt mer upraktisk og bruke den til pakking av mat i hverdagen.
De posene koster vel en krone eller to og ofte kan man bruke de flere ganger.
Hvis man er bekymret for poseprisene er det alltids mulig å bestille et tonn med poser fra alibaba, koster vel rundt det samme som kanskje 50-100 pakker poser fra butikk