7,681    19    0  

Innspill på kjøkkenløsning ønskes!

 758     Østlandet     0
strai..

   #2
 308     0
Syntes dette så veldig bra ut!
Min erfaring er at det blir mye "rot" rundt koketoppen, så sørg for gjennomtenkt oppbevaringsplass til krydder/oljer osv.
   #3
 2     Oslo     0
Har oppdaget at når oppvaskkumen er plasser under overskap så begrenser dette høyden på blandebatteriet. Hvis du vil ha et av de høysvungne designer-sakene (som antydet på tegningen), så ville jeg vurdert å flytte vasken til benken under/ved vinduet.
   #4
 110     Hordaland     0
Noe jeg har merket de siste dagene da jeg humper rundt på krykker er at jeg er umåtelig glad for at jeg har vask, platetopp og de skuffene jeg bruker mest innenfor en armlengdes avstand. Når man setter fra seg krykkene for å ha armene fri til å lage mat er det ikke bare bare å skulle hente litt vann eller en skje osv. Mitt forslag er å ha vasken nærmere platetoppen, gjerne foran vinduet, det synes jeg er koseli, se ut mens man tar oppvasken!!
   #5
 1,019     Rogaland     0
Jeg for min del ville ikke hatt koketoppen ut på halvøya som det ser ut som du har tenkt å bruke til spiseplass. Om du har den der vasken er og flyttet den til vinduet samt at jeg ville hatt dobbel vaskekum.
Da slipper du unna med en billigere og mindre dominerende ventilator også.
Signatur
   #6
 15     Kristiansund     0
Hei

Husk å ha mye skuffer, mye mer brukervennlig enn skap synes jeg iallefall
Lurt å ha oppvaskmaskinen ved vasken, så får en skylt av før en setter inn fatene.

Induksjonstoppen er bra plassert, da en får selskap mens en lager mat av de som sitter i "baren"
Kjedelig å lage mat med ryggen mot gjestene. Bør kanskje gå for en induksjonstopp i panorama så blir det mer benkplass  i "baren"
Vurdert tak ventilator? Så slipper du den domminerende avtrekksvifta.



  (trådstarter)
   #7
 758     Østlandet     0
Det største usikkerhetsmomentet er om vi skal ha koketopp og ventilator på øya. Hva er ca pris på takventilator?

   #8
 1,019     Rogaland     0
Jeg skjønner ikke argumentet med at det er kjedelig å lage mat med ryggen til de som sitter i "baren". Ville tvert imot tenkt at det må vere greit å få koketoppen vekk fra der folk sitter. Uansett foregår de mest stillestående forberedelsene i matlaging ikke foran grytene men på arbeidsbenken.
Signatur
   #9
 141     Oslo     0

Det største usikkerhetsmomentet er om vi skal ha koketopp og ventilator på øya. Hva er ca pris på takventilator?


En god, stillegående takhengt ventilator som er kraftig nok til å ta unna for en åpen løsning ligger etter min erfaring på 15 000,- og oppover, med hederlige unntak i kampanjeperioder på mellom 10 og 15. Så ja, det fordyrer kraftig.

Jeg er enig med folk her som sier at koketoppen bør holdes unna øya om den skal brukes som spiseplass. Man må stå med ryggen mot folk i de minuttene man aktivt arbeider ved koketoppen, men tall som Franke gikk ut med for en stund siden viser at bare 15-20% av tiden på kjøkkenet tilbringes foran koketoppen, mens du bruker 40-60% av tiden foran vasken.. og husk at en takhengt ventilator vil være en visuell sperre mellom deg og gjestene uansett.

Arrangerer du matkurs hjemme setter du koketoppen i øya og lar gjestene kose seg med kokkekunstene dine (samt nærkontakt med sprutende fett og stekeos) Hvis ikke, ta den et annet sted :)
Signatur
   #10
 15     Kristiansund     0
Bistro takventilator fra Røros Metall koster veil 14900,- (med ekstern motor) kjøper du gjennom en kjøkkenlev får du sikkert noe rab.
Det gjorde jeg iallefall ;D

Veaplan: 40-60% ved vasken? Har dere ikke oppvaskmaskin? Hehe