7,681
19
0
Innspill på kjøkkenløsning ønskes!
758
Østlandet
0
strai..
Min erfaring er at det blir mye "rot" rundt koketoppen, så sørg for gjennomtenkt oppbevaringsplass til krydder/oljer osv.
Da slipper du unna med en billigere og mindre dominerende ventilator også.
Husk å ha mye skuffer, mye mer brukervennlig enn skap synes jeg iallefall
Lurt å ha oppvaskmaskinen ved vasken, så får en skylt av før en setter inn fatene.
Induksjonstoppen er bra plassert, da en får selskap mens en lager mat av de som sitter i "baren"
Kjedelig å lage mat med ryggen mot gjestene. Bør kanskje gå for en induksjonstopp i panorama så blir det mer benkplass i "baren"
Vurdert tak ventilator? Så slipper du den domminerende avtrekksvifta.
En god, stillegående takhengt ventilator som er kraftig nok til å ta unna for en åpen løsning ligger etter min erfaring på 15 000,- og oppover, med hederlige unntak i kampanjeperioder på mellom 10 og 15. Så ja, det fordyrer kraftig.
Jeg er enig med folk her som sier at koketoppen bør holdes unna øya om den skal brukes som spiseplass. Man må stå med ryggen mot folk i de minuttene man aktivt arbeider ved koketoppen, men tall som Franke gikk ut med for en stund siden viser at bare 15-20% av tiden på kjøkkenet tilbringes foran koketoppen, mens du bruker 40-60% av tiden foran vasken.. og husk at en takhengt ventilator vil være en visuell sperre mellom deg og gjestene uansett.
Arrangerer du matkurs hjemme setter du koketoppen i øya og lar gjestene kose seg med kokkekunstene dine (samt nærkontakt med sprutende fett og stekeos) Hvis ikke, ta den et annet sted :)
På Twitter som @Veaplan
Det gjorde jeg iallefall ;D
Veaplan: 40-60% ved vasken? Har dere ikke oppvaskmaskin? Hehe