Noen bygårder i Oslo som har kopiert stilen, men stort sett ...........
Det som ikke er noe særlig å diskutere er at vi pusser opp med tanke på verdien på boligen. Å hevde at vi ikke har boligens verdi i tankene når vi pusser opp er jeg ikke enig i at det finnes dekning for å påstå.
Det er vel ikke noen grunn til å legge skjul på at jeg er vokst opp på Oslos vestkant, i bydel Frogner. Her var brytsningspanel og stukkatur i mitt barndomshjem. Så også i de fleste hjemmene hos mine skolekamerater. Fortsatt bor jeg i nærheten av barndomshjemmet, men har flyttet inn i en funkisbolig fra trettitallet. Verdien på boligen ved oppussing ser jeg som fullstendig uinterresant. Jeg har nå bodd i samme hovedbolig siden 1972, og den dag jeg ikke lenger kan komme opp i 4 etg. til mine leiligheter overføres disse til neste generasjon. (Her har jeg forøvrig også brystning, men da i papirtapet.) Mitt hus, som jeg bruker som sekundærbolig, er allerede delvis overført neste generasjon. Jeg er derfor null interrisert i salgsverdi. Men en dag skal jeg vel kjøpe en liten praktisk pensjonistbolig og da håper jeg denne er "gammeldags" oppusset av en like så konservativ beboer som meg selv.
Jøje meg, for et engasjement... Og det uten at noen har noen anelse om hvordan jeg bor eller hvem jeg er. Fascinerende. Men jeg må altså si at jeg ikke pusser opp for å vinne noen pris på norske interiørblogger eller bli presentert i bonytt. Jeg liker tre(OMG! Ring VG! norsk kvinne liker tre!!! Mister jegnstatsborgerskapet nå? Eller smaksborgerskapet...?)
Ei heller har jeg tenkt å selge, i så fall hadde jeg safe'a - malt hele kåken hvit, tent et vaniljeduftlys og hengt en plakat med Audrey Hepburn på veggen og ferdig med det...
Om det er 80-talls, blodharry eller kjempemoderne er ikke relevant dersom trådstarter ønsker å ha brystpanel. Det er en smaksak.
Så rett, så rett. Brystningspanel er ikke noe typisk 80-talls. Dette har vi hatt opp gjennom alle år. Svært vanlig både 1700- tallet og gjennom hele 1800. Er en videreføring av veggtekstil. For å holde varmen var det "i bedre stilte" hjem vanlig å henge tunge tekstiler på nedre del av veggen. Etter hvert ble det også malt tekstilimitasjoner rett på mur og tre. I gamle hus kan vi fortsatt se brystning malt som tunge tepper i en høyde av 90-100 cm. over gulvet. Brystninger ble etter hvert utviklet til rene kunstverk med speil og laseringer. I edeltre eller ådret i imitasjoner. Siste del av 1800 viser mange eikeimiterte ådrete brystninger. Utover siste del av forrige århundre kom pressede prefabrikerte brystningsspeil som ble montert med profilert listverk. Jeg monterer fortsatt brystninger rundt om. Noen enkelt malt andre med ådrete eller marmorerte speil. Eller et "panel" slik jeg nå arbeider med. Ren illusjon. Lister og speil malt rett på veggen i et femtitallshus med plateslåtte vegger. Listene pensellasere og skyggelegges for å fremheve dybde, speilene marmoreres. Men altså kun malt og lasert. Om det er stygt eller ikke er avhengig av rommet. Høyde under taket, gulvets beskaffenhet og selvfølgelig møbler og interiør. Hvis trådstarter ønsker brystning så skal hun beholde det. Vi har forskjellige grunner for å bo. Noen har sitt hus som sentral del av livet, andre bruker sitt hus kun til oppbevaring av sitt legeme. Vi er vel like så forskjellige som vi er individer. Hvis trådstarter har problemer med å forestille seg hvordan et resultat blir så finnes det en mengde bøker på markedet som beskriver gamle maletekniker. Sikkert også på nettet. Finn noen bilder eller lån tapetbøker. Flere av disse har gode interiørbilder som gir en pkepinn for hvordan ting kan bli. Når det gjelder farge så følg rådet med å sette et oppstryk. Finn et panelbord som ligner og behandle dette slik du tror. Juster om nødvendig. Og så var det den som skrev noe om verdien på boligen ved salg. Vi pusser vel ikke opp for å få høyere verdi når vi selger? Vi pusser vel opp for vår egen velvære når vi bor.
For meg skal du fint få lov til å beholde brystningspanelet. Fint at flere liker tre Men siden ingen har bilde, heller ikke jeg, kan du vel prøve deg frem med noe hvit beis. blir det stygt, mal over alt.
For meg skal du fint få lov til å beholde brystningspanelet. Fint at flere liker tre Men siden ingen har bilde, heller ikke jeg, kan du vel prøve deg frem med noe hvit beis. blir det stygt, mal over alt.
Noterer bak øret :)
Dt er forresten i en gang det er snakk om, ikke i stua eller andre oppholdsrom
Det er vel ikke noen grunn til å legge skjul på at jeg er vokst opp på Oslos vestkant, i bydel Frogner. Her var brytsningspanel og stukkatur i mitt barndomshjem. Så også i de fleste hjemmene hos mine skolekamerater. Fortsatt bor jeg i nærheten av barndomshjemmet, men har flyttet inn i en funkisbolig fra trettitallet.
Verdien på boligen ved oppussing ser jeg som fullstendig uinterresant. Jeg har nå bodd i samme hovedbolig siden 1972, og den dag jeg ikke lenger kan komme opp i 4 etg. til mine leiligheter overføres disse til neste generasjon. (Her har jeg forøvrig også brystning, men da i papirtapet.)
Mitt hus, som jeg bruker som sekundærbolig, er allerede delvis overført neste generasjon. Jeg er derfor null interrisert i salgsverdi. Men en dag skal jeg vel kjøpe en liten praktisk pensjonistbolig og da håper jeg denne er "gammeldags" oppusset av en like så konservativ beboer som meg selv.
Ei heller har jeg tenkt å selge, i så fall hadde jeg safe'a - malt hele kåken hvit, tent et vaniljeduftlys og hengt en plakat med Audrey Hepburn på veggen og ferdig med det...
Men for all del. Jeg får google videre!
Takk for interessante svar!
Men siden ingen har bilde, heller ikke jeg, kan du vel prøve deg frem med noe hvit beis. blir det stygt, mal over alt.
Noterer bak øret :)
Dt er forresten i en gang det er snakk om, ikke i stua eller andre oppholdsrom