HSt
   #11
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Fordelen med å sage fra forsiden er stor, f.eks når en sager hull i benkeplate sager en frem til streken og så tar en halvmånen med en fintannet håndsag, da er overflaten ikke en del av dette. Så ser ingen grunn til å sage fra baksiden.

TSt
   #12
 13,730     0
Dykksag skal benytets fra topp. Da kutter en ut laminatet helt inn til hjørner som beskrevet. Den sagen en må benytte for å kutte ut i hjørnet river opp laminatet på en helt annen måte. Jeg har montert koketopp etter at plate var montert og fuget mot vegg etc siden koketoppen ikke var kommet når leilighet var ferdig. Derfor hjelp jeg til med dette og da måtte alt tas fra oversiden. Dykksagen her kom ikke langt nok inn til veggen på tverrsporene så da fikk jeg sammenliknet begge deler.

   #13
 1,769     Sandefjord     0
Jeg lurte bare på hvorfor jeg ikke hadde fått en dykksag før til å erstatte den dårlige sirkelsagen


Jeg har også dykksag, og det er det aller beste alternativet. Men ut i fra TS sitt spørsmål, så sier min magefølelse at TS ikke har en dykksag. Og jeg mener det er HELT unødvendig å kjøper en dykksag til flere tusen kroner for å skjære noen få foringer til et kjøkken.

Om man har en sirkelsag med godt blad, forsøker ulike måter å kutte på (som KjellG foreslår), og lager et enkelt hjelpemiddel som jeg foreslår, så kan man kutte foringer både nøyaktig og pent.

Det er jo først nå de siste årene at dykksager har blitt vanlig. Men det gikk jo an å bygge hus før også😁
   #14
 24,032     Akershus     0
Ny og ny, brukte håndsirkelsag for ca 50 år siden. Smile
Signatur
HSt
   #15
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Er jo enig i dette, men ville bare få frem at jeg burde ha kjøpt den før, det er et verktøy som kan brukes mange steder der sirkelsag er ubrukelig
TSt
   #17
 13,730     0
Hvis en har skakke vegger etc slik at foringer ikke er like brede oppe som nede er dykksag fryktelig mye enklere. En legger bare en lengde til en har ved siden av eller noen stumper under skinnen hvis det en skal splitte blir veldig smalt.