(trådstarter)
   #301
 3,573     buskerud     0
Nibe hever temp i tanken til 70 grader , mulig vis kolbe.
Aner ikke hva daikin og mb gjør nå som de nye modellene kun har en varmeveksler og veksel ventil som bytter med å varmevgulvet, eller varnespiral i beredern..
Mistenker at de drar på med elkolben som er i serie med varmeveksleren for å varme tempen til vvb spiralen til 70-80 grader( merk da jeg prater om spiral som avgir varme til tanken som en elkolbe, ikke tappevann spiral)

Ja, sånn rent vvb teknisk er i250 med spiral i hele buffertanken og bereder i serie som hver til 65-70 grader bedre enn å sette bereder i serie på en f.eks nibe/daikin/mb løsning.. Men der pleier ikke behovet å være så stort.

Jeg vurderer om jeg skal teste å bypasse beredern og se om jeg klarer meg uten, eller betale litt mere for fordelene med varmere vv og uendelige mengder.. Selv om jeg ikke ser ut til p trenge sistnevnte..

  (trådstarter)
   #302
 3,573     buskerud     0
Fått litt mere info fra hyggelig ctc mann idag...
Fordelen med å ha beredern er i området -15 til -22..

7kwh kolben i bunn slår nemlig ikke inn, før vp slår ut og i det området yter vp kun 6-5 kw og hvis huset da krever alt det, så blir det fort dårligere med varmvann...
Kan veies opp med å skru på ekstra vv, slik at vp tvinges til å kjøre full pupp for tappevann istedenfor...og mere kolbestøtte.

Den fungerer også slik at hvis vp går på -20, og gir 5 kwh, men huset trenger 7 kwh, så begynner den å ta varme også fra øvre tanK/ bruke elkolben der.

Kan skrive ned resten av funksjonene, men det blir laangt.

Men med mitt forbruk av vv, så skal i250 holde... Problemene kan dukke opp i akkurat det området vp funker dårligst før den skrur seg av, og husets oppvarmings behov vil stjele fra tappevannet... Også vil det bli dårligere med vv uten bereder i serie, hvis to dusjer samtidig, eller det tappes vann på kjøkken, da vannet vil passere spiralen fortere og ikke rekke å varmes opp like mye.

Men generelt, vil den holde. Kunne prøve uten bereder, men ctc anbefalte med ikke å gjøre noe drastisk som permanent omkobling før jeg hadde testa en god kald vinter. Derimot burde jeg laget en bypass når vi var igang, det blir ofte gjort, da sommertid, med mye effekt på vp, og lite varmebehov på huset, klarer den lage varmtvann i massevis alene, og bereder overflødig.
  (trådstarter)
   #303
 3,573     buskerud     0
ctc pumpa trekker ca 2 kw for å gi rundt 40 grader på tur fra pumpa, for å varme nedre tank.
Og så ser jeg at den trekker nærmere 3 kwh, når vannet inn fra vp holder 55-60 grader...til øvre tank
Faktisk sett tur fra utedelen opp i 62 grader...

Så det er vel kanskje slik de regner på det disse vp produsentene når det snakkes om cop.

Tilført effekt for å lage 35 grader vann ved -7  F.eks 1,6 tilført, og 4,2 avgitt..
Men for å lage 58grader blir det tilført ca 2,6-2,8  Og avgitt mere eller?

Litt forvirret... Men da jeg satt og så på ctc tv, dvs. Den 4:3 skjermen som viser animert tur og retur, og alle temepraturer...Mens dattern min dusja, så jeg vp trakk fra 1,8 til 2,8 kw (myste bort på målerene på kursen) og varierte vann tempen fra vp ...fra 40-60 grader...avhengig av hvilken tank som ble varmet, og hvordan temperaturene lå ann inforhold til datterns dusjing... 
Kompressor går jo fullt, men den varierte spenningen til den... 

Så on/off har litt spillerom tydeligvis... Men langt unna inverter

  (trådstarter)
   #304
 3,573     buskerud     0
Har lurt litt, og grov regna.. Ser ut som den trekker ca 2.8 kw og gir 13-14 kw når den varmer vannet i turen fra pumpa oppmot 65 grader
Og trekker va 1,8 kw og gir 8-9 kw når den jobber mot nedre tank og turen fra pumpa ligger på 40-43 grader.. 
Snittet 9,1 kw i avgitt effekt siden jeg innstallerte
  (trådstarter)
   #307
 3,573     buskerud     0
Som bildene viser, virker det som den varierer litt .. Jo varmere vann den lager, jo mere kwh.. Trodde on/off egentlig trakk en bestemt kw, og ga tilbake deretter.. Men jaggu er det ikke helt slik ser det ut som..

KE
   #308
 3,667     Hordaland     0
Jeg antar det er når noen dusjer at varmepumpen går opp i 65 grader, 65 grader klarer vel ikke pumpen å lage uten bruk av elkolbe? Er det ikke mulig å deaktivere elkolben i pumpen og la varmtvannstanken ta seg av legionella og topping av temperatur?
  (trådstarter)
   #309
 3,573     buskerud     0
Jo den klarer å varme til 65 grader så varmt som nå..  Ifølge diagrammet i instruksjonene...  Synker fra 65-55 fra -15 til -22

Null kolbe. Den er satt til å slå inn når temp i øvre tank er fnede 40 grader...siden jeg har bereder i serie. hvis ikke hadde jeg hatt den som standard...på å hjelpe til på 50 grader.


   #310
 1,749     Norge     0
ctc pumpa trekker ca 2 kw for å gi rundt 40 grader på tur fra pumpa, for å varme nedre tank.
Og så ser jeg at den trekker nærmere 3 kwh, når vannet inn fra vp holder 55-60 grader...til øvre tank
Faktisk sett tur fra utedelen opp i 62 grader...



Hei. Grunnen til dette er enkel. Gassen holder ute-temp. Den må varmes opp før den kan brukes til å varme huset ditt. Dette er det kompressoren som gjør ved å komprimere gassen. Når den starter så er trykket lavt slik at motoren til kompressoren jobber lett. Dette gjør at den bruker lite strøm. Når du trenger høyere temp så må kompressoren gi høyere trykk og det krever mer strøm. Skjønner?
Min starter på 2700 watt og slutter på ca 3700.
Bluesman