Nå ble det gull rist, ståle er gul farget som er under fornikklinga... blir det sånn etter en grilling, er det normalt, eller bør jeg dra til butikken å klage... gjør ikke noe for meg, bare ikke kjØttet da sitter fast.. har ikke fått prøvd det enda det da... Kunn på enkelte plasser hvor det ble varmest da..
Rista er en av de tingene jeg har syntes har vært finest på 57 cm weberen, tror nemlig min er i syrefast stål, altså ikke forniklet. Jeg har ikke pakket opp min nyinnkjøpte 47 cm enda, men tenkte faktisk, når jeg så den i butikken at rista virket mer som de vanlige, altså forniklet.
Hmm...kanskje de har ansatt en norsk blåruss i økonomiavdelingen der også?
Har pakket opp min nyinnkjøpte. Rista som bærer kullet er i bart metall, antagelig rustfritt/syrefast. Grillrista er forniklet. Den er jo en del spinklere enn rista på 57 cm utgaven og selvsagt i en litt annen divisjon og prisklasse antagelig.
Skuffende om de har gått ned på kvaliteten på den store. Selv billiggrillene til 299,- pleier å holde på forniklinga, så dette var merkelig.
Weber lager gode griller. Vi har hatt en Weber gassgrill hjemme siden 2008. Den er like fin den dag i dag. Skikkelig støpejernsrist. Ingen antydning til rust noen steder, til tross for 7 år i regn og vind (inne om vinteren, riktig nok). Eneste jeg har gjort med den er å bytte gassledningen. Trekket er også like fint etter 7 år.
På hytta har vi aldri hatt Weber. Siste innkjøp i fjor sommer var en Sunwind som begynte å ruste ila tre uker. I tillegg var grillen så håpløst konstruert at den omtrent ikke gikk an å bruke. Rista tålte ikke varme (!) og emaljeringen skrellet av i store flak, som umiddelbart tiltrakk seg rust. I vinter har den stått ute med trekk, men under tak. Tørt og ventilert. Tok av trekket nå i vår, og den ser ut som om den er 40 år gammel. Så den går i søpla etter 1 sesong.
Kunn på enkelte plasser hvor det ble varmest da..
Rista er en av de tingene jeg har syntes har vært finest på 57 cm weberen, tror nemlig min er i syrefast stål, altså ikke forniklet. Jeg har ikke pakket opp min nyinnkjøpte 47 cm enda, men tenkte faktisk, når jeg så den i butikken at rista virket mer som de vanlige, altså forniklet.
Hmm...kanskje de har ansatt en norsk blåruss i økonomiavdelingen der også?
Skuffende om de har gått ned på kvaliteten på den store. Selv billiggrillene til 299,- pleier å holde på forniklinga, så dette var merkelig.
På hytta har vi aldri hatt Weber. Siste innkjøp i fjor sommer var en Sunwind som begynte å ruste ila tre uker. I tillegg var grillen så håpløst konstruert at den omtrent ikke gikk an å bruke. Rista tålte ikke varme (!) og emaljeringen skrellet av i store flak, som umiddelbart tiltrakk seg rust. I vinter har den stått ute med trekk, men under tak. Tørt og ventilert. Tok av trekket nå i vår, og den ser ut som om den er 40 år gammel. Så den går i søpla etter 1 sesong.
Konklusjon: Det blir Weber på hytta også.
Det var noe annet å grille på det. Bytta ut stålrist med støpejern. Varmen steg med 60 grader mere, en med stålrist 😊 med samme mengde kull...