1,357    4    1  

Olivenolje som ikke stivner i kjøleskap?

pwb
 2,256     Ski     1

Skal lage marinert ost, men trenger en olivenolje eller ett anet tips for at oljen ikke skal stivne i kjøleskapet. Hva bruker man/hvordan gjør man det ?

   #1
 3,412     Akershus     0
Olivenolje kan bli uklar om den blir kaldere enn rundt 4 grader. Derfor synes jeg vanligvis det er best å oppbevare den utenfor kjøleskap, i et lukket kjøkkenskap.

Om du vil marinere ost så er nok kjøleskap en god ide. At olivenoljen kan bli litt uklar i kjøleskapet ser jeg ikke på som noe stort problem; den klarner opp når den kommer ut i romtemperatur. Jeg synes de fleste typer ost også er best når de er litt temperert.

Alternativet er å bruke olje som ikke blir uklar, som rapsolje eller solsikkeolje (Men smaken er jo mindre spennende da).
Signatur
pwb
  (trådstarter)
   #2
 2,256     Ski     0
Problemet er ikke at den blir uklar, men den stivner. Men skal prøve ett kjøleskap som er litt varmere.
   #3
 157     Stavanger     0
Googlet litt og det kan se ut til at du må ha ganske varmt i kjøkeskapet for å helt unngå frysning. Lurer på hvordan de gjör dette industriellt med de ostene en kjöper i olje?

What happens then, when olive oil gets cold? Each one of its triacylglycerols has its own freezing point: OOO: 5.5ºC; POO: 18ºC; OOL: -2.8ºC; and SOO: 23ºC. Therefore, when it freezes, crystals of these compounds start to appear depending on their freezing point. That is why we find small quantities of waxy solids at 23ºC, and that is why oil is solid when temperatures are below 5.5ºC.
pwb
  (trådstarter)
   #4
 2,256     Ski     0
Gjorde bare en liten test, fylte noen små glass med olivenolje og tilsatte litt salt i det ene og cognac i det andre, da ser det ikke ut til å stivne. Fant ut at en del pleier å blande olivenolje med annen nøytral olje også.