1,357
4
1
Olivenolje som ikke stivner i kjøleskap?
2,256
Ski
1
Skal lage marinert ost, men trenger en olivenolje eller ett anet tips for at oljen ikke skal stivne i kjøleskapet. Hva bruker man/hvordan gjør man det ?
Om du vil marinere ost så er nok kjøleskap en god ide. At olivenoljen kan bli litt uklar i kjøleskapet ser jeg ikke på som noe stort problem; den klarner opp når den kommer ut i romtemperatur. Jeg synes de fleste typer ost også er best når de er litt temperert.
Alternativet er å bruke olje som ikke blir uklar, som rapsolje eller solsikkeolje (Men smaken er jo mindre spennende da).
What happens then, when olive oil gets cold? Each one of its triacylglycerols has its own freezing point: OOO: 5.5ºC; POO: 18ºC; OOL: -2.8ºC; and SOO: 23ºC. Therefore, when it freezes, crystals of these compounds start to appear depending on their freezing point. That is why we find small quantities of waxy solids at 23ºC, and that is why oil is solid when temperatures are below 5.5ºC.