(trådstarter)
   #41
 3,573     buskerud     0
Jeg har vel rør og radiatorer som gjør at jeg i praksis varmer opp hele bruttoarealet mitt på 190m2 ..... og pga litt lite isolasjon langs kjeller veggen, tydeligvis en litt av plenen :D

Grunnen til at direkte varmepumpe og strømfyring kan lønne seg hos meg er rett og slett fordi da trenger jeg putte varme i 140 av dem... resten kan være kaldere.

Gudene vet hvor mye el koble varme som forsvinner ut av pipa... hos meg er regnestykket uten forbruksvann..  det klarte de ikke gi.

   #42
 1,214     Norge     0
når du bruker kun el-patroner på kjelen bør du stenge spjeldet på oljefyren... eventuellt putte glava inn i røkrøret(viss du ikkje skal bruke mer olje ja......)
Signatur
   #43
 1,630     Villmarkstoppen, Malvik     0
Her må mye varme reise ut et sted....?

Vi varmer nå opp 320m2 BRA (80m2 på loftet er foreløpig litt kaldere enn resten av huset, men dog oppvarmet) + mesteparten av forbruksvannet for 6 personer.
All time high på varmepumpa var 26kwh/døgn nå i januar/februar med utetemperaturer mellom -8 og -11C...
Samme hvilken COP vi får ut av den er det langt opp til 200kwh/døgn i ren oppvarming.
   #44
 217     Asker     0

Noen som har noe måltall på hvor mye varme som drar opp pipa når du fyrer med strømkolbe på en sentralfyr?
200kwh/døgn for å varme hvor mange m2? 
Regner med at forbruksvann er med i dette regnestykket?


Forbruksvann er med i mitt regnestykke men utgjør kun en liten andel av energien som brukes. Det varmes opp ca. 315 kvm og i dette er det en 3-roms utleieleilighet for familie på 3. Vi er 5 i min familie. Hus fra 1967 og noen store vindusflater.
Totalt energiforbruk er ca. 30-35.000kWh pellets og ca. 20.000 el. Dette blir da ca. 170kWh/kvm per år ligger på nivå med en "normalbolig".

Tror ikke det går mye varme opp i pipe om man kjører med strømkolbe men jeg har ikke tall på dette. Bruker trekkregulator som åpner for falsk luft slik at trekk gjennom sentralfyren er avbalansert. Om sommeren kjører jeg tappevann på separat seriekoplet 50 liters bereder som henter forvarme fra radiatorkrets (indirekte solvarme). Ikke noe i veien med å kjøre pellets om sommeren men tapet opp i pipa blir nok prosentvis stort da.
Signatur
  (trådstarter)
   #45
 3,573     buskerud     0
skal jaggu sjekke om det er et spjel på oljefyren

Skal sies at jeg faktisk til tross rør og mekk, begynner å helle litt mot å beholde anlegget og om noen en stund gå for pelletsbrenner..

   #46
 217     Asker     0


.... begynner å helle litt mot å beholde anlegget og om noen en stund gå for pelletsbrenner..


Det var hyggelig å høre.
Signatur
  (trådstarter)
   #47
 3,573     buskerud     0
Ser resultatet etter en uke med strøm fyring i halve huset, det spøker for det vannbårne nå,  iallefall i den etasjen. 

1 ukes test med å varme kjeller etasje pluss badet i 2. etg med termostat styrte adax ovner med nattsenking,(skal teste med dagsenking og denne uka)  har det gått snitt 67kwh i døgnet til alt elektrisk (dvs ca 27kwh til fyring). 

Uken før fyrte jeg med oljefyren i hele huset, pluss 2 fritt stående oljefylte ovner i kjellern for å hjelpe til siden radiatorene ikke klarer å holde varme der pga. styringssystemet.   

Da var snittet 75kwh!  Tempratur ute relativt likt. .. de oljefylte ovnene var er vel ikke de mest strømsparende... og de stod på litt i hytt og pine..


Så sokkeletagen  tror jeg nok at går   over til strøm. Noe som ikke er ugunstig med tanke på at da kan jeg når jeg skal leie ut igjen om en 10 års tid igjen, la leieboerene omsider betale fyringa si selv!  Heldigvis har jeg nytt elektrisk, så kursene tåler litt ekstra strøm.


Alternativet til å få det varmt nok med kun radiatorer i kjellern er å manuelt shunte anlegget igjen, og skru av og på radiatorer.  Huset mitt hadde nok fungert langt bedre med termostater på hver enkelt radiator enn felles på shunten, men  jeg husker hvor ukomfortabelt det ble enkelte dager å stå opp til 19 grader og komme hjem til 29 hvis sola titta fram... osv. 

Radiatorene jeg har nå er av en type det ikke lar seg sette termostater på , da må det settes på rørene opp fra gulvet, og det blir mye mekk, og ikke pent.

utrolig mange muligheter...synd radiatorer koster skjorta i norge... 

akkurat nå er jeg lettere forvirra... ;D

   #48
 217     Asker     0
Skal du beholde det vannbårne anlegget, bør rørene isoleres. Du har jo i prinsippet en radiator oppunder taket nå! Skjønner heller ikke at du trenger så mange rør?
Jeg ville gjort nye målinger for å dobbelsjekke forbruk, spesielt på kalde dager. Ville også brukt god tid på vurderinger og beslutning.

Radiatorer kan du evt. selv importere fra Danmark, se www.vvsgiganten.dk.
Signatur
  (trådstarter)
   #49
 3,573     buskerud     0
2 av strekkene er vann...   

Hvis jeg tar bort anlegget kommer jeg  enten til å male det ene strekket, eller
dra ned en del planker eller hele taket, ikke akkurat penest panel, og skjøte ytter pex røra som ligger i veggene ( du ser ikke på bilde, men rør fra badet er pex  som kobles til kobber.  Ytterrør  kan skjøtes, og så trekke nye innerør helt fra bad, toalett kjøkken til teknisk rom... . kloakkluftrørt kan også trekkes oppunder, og legge ny ferdig malt panel eller takess, vips, glatt strøkent tak..

De røra er grunnen til at det er som det er, har ikke giddi å rivd opp gulvene i hele huset for å trekke nye rør til radiatorene....


Natuligvis håper jeg det fryser på litt  så jeg får sett forbruket da ja.... mulig radiatorene i kjellern er litt svake på effekt, da rørene som går i støpet og gjennom en del som sunket litt /svak setningskade), vet ikke om de kan ha kommet i klem...

Det var også gulvarme orginalt i kjellern, men av en type tynne plastrør som ikke tålte høy temp og "grodde" eller smeltet igjen ...  det virket visst bare  4-5 år ifølge han hobby rørleggern som bygde huset...

som sagt, mye å jobbe seg rundt, er litt lei, og ser derfor etter lettere løsninger som dere sikkert har skjønt... 
  (trådstarter)
   #50
 3,573     buskerud     0
hvis folk har gamle fyranlegg, ta gjerne og legg ut bilder hvis det er noen andre som har ekte rør i rør  ;D   Eller hvordan de faktisk burde se ut laget av proffe!

Anders40
Med dette ryddige fine fyrommet  med pent rør opplegg hadde jeg uten TVIL byttet til pellets!   sjekka tråden din her... meget bra http://www.byggebolig.no/index.php?topic=7041.0    regner med at rør til radiatorer osv er i tilsvarende bra forfatning?

i forhold er jo mitt ,  selv etter opprydding til beste evne i rør, før var det nemlig helt på trynet...   stor takk til rørleggern som prøvde sitt beste hos meg, men så lenge grunnlaget var gjort av en trent sjimpanse ;)", så blir det samme rotet, bare med rette vinkler og litt blankere rør.