#51
 797     østfold     0
Jeg kjøer noe som eter fibra flame, det er hvite brikker som fås kjøpt på bla rema 1000. Får du ikke fyr med disse får du aldri fyr.
De er virkelig hvert å prøve, da de gir utrolig bra flamme. Og setter raskt fyr på bålet :)

Helt supert for de som sliter litt... Smile En pakke koster bare 10kr..

TML
   #52
 466     M&R     0
hei
tidligere har dørene på peisen vært full av sot,etter jeg gjorde som du sier her må jeg si det er stor forskjell.
da jeg tenner opp fra toppen av går det et kvarter så er all soten vekke og glassene er så og si rene.
  (trådstarter)
   #53
 29     0

hei
tidligere har dørene på peisen vært full av sot,etter jeg gjorde som du sier her må jeg si det er stor forskjell.
da jeg tenner opp fra toppen av går det et kvarter så er all soten vekke og glassene er så og si rene.


Hei Tml,

Supert! :-)

Thomas, Dovre
Signatur
   #54
 18     0
Takk for gode tips! Overtok et hus for et par år siden hvor det står en Jøtul peisinnsats som vi aldri har blitt helt kloke på, men med å fyre på måten som du beskriver så fungerer den skikkelig :)

8)

  (trådstarter)
   #55
 29     0

Takk for gode tips! Overtok et hus for et par år siden hvor det står en Jøtul peisinnsats som vi aldri har blitt helt kloke på, men med å fyre på måten som du beskriver så fungerer den skikkelig :)

8)


Hei Dumbo!

Helt herlig å høre! God førjulstid ønskes deg fra Thomas og Dovrepeisen.
Signatur
   #57
 10,486     Akershus     0
Finnes det noe tilsvarende for ikke-rentbrennende ovner?

Vi har en jøtul peis 8, med luftinntak øverst (ikke i døra, som mange av dem har). Det er kun ett luftspjeld. Hvis vi fyrer etter rådene i denne tråden, får vi nok ikke gjort stort annet enn å bære ved. Med døra på gløtt, brenner det hissig i ovnen, og det blir sikkert godt og varmt oppover pipa. Problemet er at det blir knapt noen som helst varme i ovnen, og det trekkes inn enorme mengder kald luft utenfra. Resultatet hvis vi fyrer opp en masse ved med åpen dør er altså masse ved borte, og knapt noen varme avgitt.




For vår del skal denne ovnen snart byttes ut, men det kunne uansett vært interessant å høre om fagfolkene har noen gode tips.
Signatur

  (trådstarter)
   #58
 29     0

Finnes det noe tilsvarende for ikke-rentbrennende ovner?

Vi har en jøtul peis 8, med luftinntak øverst (ikke i døra, som mange av dem har). Det er kun ett luftspjeld. Hvis vi fyrer etter rådene i denne tråden, får vi nok ikke gjort stort annet enn å bære ved. Med døra på gløtt, brenner det hissig i ovnen, og det blir sikkert godt og varmt oppover pipa. Problemet er at det blir knapt noen som helst varme i ovnen, og det trekkes inn enorme mengder kald luft utenfra. Resultatet hvis vi fyrer opp en masse ved med åpen dør er altså masse ved borte, og knapt noen varme avgitt.




For vår del skal denne ovnen snart byttes ut, men det kunne uansett vært interessant å høre om fagfolkene har noen gode tips.


Hei frodes,

Vanskelig å gi samme tipset til ikke-rentbrennende ildsteder. Forbrenningsteknologien er forskjellig. Det du beskriver med at varmen forsvinner i pipa er nettopp "problemet" med de eldre, ikke-rentbrennende. De er enkle i bruk, men varmer dårlig pr. kubbe sammenlignet med dagens, og bruker mye ved (ca det dobbelte faktisk).

Fyr etter hva jeg beskrev i det innledende innlegget når du installerer nytt ildsted, så skal du merke forskjell. Om du er ute etter peis, så er serien Dovre 2175/ 2575 CBS fantastisk i bruk.

Ønsker deg en fin helg!

Mvh Thomas, Dovrepeisen
Signatur
   #59
 10,486     Akershus     0
Takker.

Ny peis er allerede på plass. I hvert fall nesten. Den står på plassen sin, men er ikke koblet til verken pipe eller vann ennå.
Signatur
   #60
 1,387     Tromsø     0
Henger meg på denne med eit anna spørsmål.

Vi har Dovre 350CB og har tenkt å skifte den med ein større ovn. Då vi monterte denne, blei det anbefalt å la røykrøret gå opp inntil 1 m før det blei ført inn i pipa, for å få avgitt meir av varmen i rommet og mindre i pipa. (Vi har uisolert teglpipe, men det betyr vel ikkje så mykje i denne samanheng.

Eg meiner å ha sett at dette er omdiskutert når det gjeld reintbrennande ovnar. Kva seier fagfolka? Er det greit å la røykrøret gå opp eit stykke før det går inn i pipa?