#41
 7,685     Bærum     0
Til Aasg. Jeg trodde du hadde noen superavanserte varmelister som er alt annet overlegent. Sier du nå at disse superlistene ikke holder det leverandøren har lovet. Ærlig talt nå ble jeg forskrekket. ;D

   #42
 3,387     0
Så nå er det blitt til en tilleggsfyring om sommeren, kun på bad og lignende??

Da blir det vel enda vanskeligere å spare 70% av energikostnadene.

Du er så ute og kjører mann, at det er ille. Jeg har selv en type varmeelement som avgir snaue 80% av energien som strålevarme og (forhandleren påstår 90%, men det stemmer ikke) og dette har jeg gått i dybden på og diskutert en god del i nabobygget retning rosenborg på gløs. Og mye av de påstandene som kommer frem på nettsiden din er direkte løgner. Hadde du hevdet 10 % eller noe slikt kunne vi diskutert målemetode og slike ting, men 70 % er bare utenfor hva jeg gidder diskutere seriøst. Mange av de andre påstandene dine er også horrible. Ta dette til etterretning og ikke ødelegg byggegleden for en eller annen som går på påstandene dine og ender opp med et hus med håpløs oppvarming.

Les hva oblygre skriver til deg, han har kunnskap langt over normalen om det han skriver om.

En annen ting er at det i dag er svært betenkelig å satse på ren elektrisk oppvarming. Det er en rivende utvikling på solfangere, varmepumper, alternative energiformer som Rosii og CBB  og flere andre. Det er bare et tidsspørsmål før en av de er på markedet. Jeg tipper innen tre år er de i salg. Da kan vannbåren varme vise seg å være mer enn gull verd. Jeg ville aldri tatt sjansen på å bygge en større dyr enebolig i dag uten å ha flexibilitet på oppvarmingsløsningen. Dvs distribusjonsløsningen.

Der disse panelene sannsynligvis vil være meget fine er i passivhus. Der er det tvilsomt om det er lønnsomt å investere i vannbårent og da er disse ir ovnene flotte. De er raske og det er umåtelig viktig i passivhus. Der er treg varmeregulering katastrofalt.
   #43
 9,677     Kysten     0
Aasg. Nå er du på jordet i forhold til tråden. Les fra starten av tråden, disse er ikke foreslått som primæroppvarming, men som et strømsparende tiltak for ts. Vil du diskutere strålevarme så ta det i en av tidligere tråder det er diskutert. I de fleste tråder er du virkelig en forkjemper for det Shocked
   #44
 3,387     0

Ja, som tillegsvarme på badet om sommeren vil jeg tro de er greie, og som oppvarming i passivhus. Men slik som de markedsføres på nettsiden byggmannsen henviser til så er dette ikke bruksområder de markedsføres mot.

Jeg og andre har lest innlegget som en snikreklame for eget produkt og det er grunnen til at produktet i sin helhet har blitt trukket inn og ikke begrenset til TS sin opprinnelige problemstilling. Dersom TS opplever det som uheldig/forstyrrende i tråden beklager jeg det. Det var ikke intensjonen.

Jeg skal åpne en ny tråd på problemstillingen som ikke er innenfor TS sin problemstilling.
   #45
 9,677     Kysten     0
Bra. Da kan gjerne ts løse sitt problem. Har en følelse av at nystartet tråd kan bli fin helge underholdning ;D
   #46
 30     Østfold     0

byggmannsen, jeg må virkelig beklage at du er forhandler og kommer med slike uttalelser. Disse panelene dine avgir 100% (nesten i alle fall) av energien som strålevarme. Det betyr at temperaturen kan være 3 grader lavere for å oppnå komforttemperatur enn der det ikke er noe strålevarme i det hele tatt.

For å få litt enkle tall sier vi at komfortemperatur uten strålevarme er 23 grader og at dine paneler da oppnår komforttemperatur ved 20 grader. Videre forutsetter vi at kurven mellom disse er en rett linje selv om den i virkeligheten er svakt kurveliniær. Men det utgjør bare akademiske forskjeller på tallene.

I følge Sintef så avgis varmen fra gulvvarme som ca 50% stråling og resten som konveksjonsvarme.

Det vil si at forskjellen fra dine paneler til gulvvarmen ikke er 3 grader, men 1,5 grader.

Så kommer neste problem. Hva skjer i det øyeblikket termostaten slår seg av med dine paneler. Det er 20 grader i rommet. Jo, det er ren logikk. Da forsvinner strålingen, og hva skjer da? Jo det er plutselig og da mener jeg plutselig 3 grader lavere temperatur enn komforttemperatur.

Siden du er så glad i sola som eksempel. Det skjer det samme som når du sitter ute i sola. Lufta er kald rundt deg men sola holder deg god og varm. Så forsvinner sola bak en sky. Plutselig er det utrivelig kaldt. Ubehagelig. Skjønner du hvorfor? Jo fordi luften rundt deg holder ikke komforttemperatur. Som du skryter av at den ikke trenger holde hjemme i stua di heller.

Skjønner du nå hvilken tynn is du har rotet deg inn på??

Argumentene dine er helt på trynet.

--------------------------

Jeg har ovner som avgir snaue 80% av varmen som stråleenergi (har målt selv med utstyr lånt hjem fra NTNU) og dette fungerer aldri helt som dere forhandlere sier. dere lager dere noen egne fysiske lover som ikke har noe med virkeligheten å gjøre. JA, en kan få til behagelig varme med den type varme, MEN jeg har erfart at det krever avansert styring, meget god avbalansering av avgitt energi. Jeg kan regulere trinnløst, du har bare av/på. Og det med at en sparer 3% på redusert romtemperatur er bare tøys. Det er teoretiske tall. Panelene dine kan teoretisk spare ca 1,5% i forhold til gulvvarme. I praksis ikke noe i det hele tatt.
Greit nok at det er snakk om 1,5grader ved gulvvarme, men jeg tok panelovn som eks. Da kan vi snakke om 3 grader ca. Om man senker med 1,2 eller 3grader er helt induviduelt. Noen vil kanskje ikke spare noe, men for de fleste vil kunne spare en del.

Helt sant at når man sitter ute og sola blir borte blir det kaldt, men da er man ute i friluft. Den veggen eller steinen som sola har varmet opp vil holde seg varm og avgi varmen til lufta. Dette har ingen virkning ute i det fri, helt sant. Men inne i et lukket rom med tak og vegger blir det noe annet. varmepanel varmer opp overflatene, vegger, gulv, møbler og ikke minst, vår egen kropp. De oppvarmede overflatene avgir varme til luften inne i rommet. Så når panelet skrur seg av vil vegger og møbler varme opp luften på samme måte. Så det blir ikke bråkaldt som du tror.
Vanlige ovner varmer opp lufta først, så vegger og møbler "stjeler" varmen fra lufta etterhvert.

Effektet er den samme uansett om det er et passivhus eller gammelt. Men et gammelt hus vil kreve større og flere paneler enn et passivhus, selvfølgelig. Det vil det uannsett varmekilde.
Så IR-panel kan brukes nesten overalt, men besparelsen vil variere mye.
Husk også at panelene er vedlikeholsfrie, ingen senere kostnader til service og reperasjoner.

Tror vi kan si oss enige i at vi er uenige... ;D ;D
Signatur
  (trådstarter)
   #47
 72     Sogn og Fjordane     0
Har nettopp lest en side med urelevante kommentarer til kva temaet er her, takk for det...

Og til byggmansen, ideen er nok god men måten du presenterer den for meg var dårlig, du burde heller sagt at du selger desse.

Tar gjerne imot andre gode forslag som er relevante for tråden.

Takk til boligbyggerne for å prøve å få tråden på sporet igjen.

   #48
 5,608     0
Kjøp ei enkel l/v vp. (med Enovatilskudd & jularabatt koster denne under 15000 på jula), denne kan dekke 75-90% av oppvarmingsbehovet, kjør oljefyr og/eller el. kassett (el. kassett følger med) på de kaldeste dagene da l/v ikkje klarer å holde tempen oppe. Monterer ein ekstra fancoil. Hvordan er vvb. integrert i dag?
Tipper dette er tilbakebetalt på et par år.

S&F har relativt mildt klima, iallefall med sjøen.
   #49
 30     Østfold     0

Har nettopp lest en side med urelevante kommentarer til kva temaet er her, takk for det...

Og til byggmansen, ideen er nok god men måten du presenterer den for meg var dårlig, du burde heller sagt at du selger desse.

Tar gjerne imot andre gode forslag som er relevante for tråden.

Takk til boligbyggerne for å prøve å få tråden på sporet igjen.
Det er helt greit, skjønner deg godt. Får bare beklage på mine egne veier og at dette tok noe av. Så ønsker jeg deg lykke til videre.
Signatur
   #50
 1,015     Revetal     0
Strålevarme har absolutt sine fordeler det, men IKKE elektrisk, og hvertfall ikke med utgangspunktet trådstarter har.

Siden Easylivin allerede har vannbåren varme, og vann kan varmes av svært mange alternativer utenom olje og el så hadde jeg hvertfall IKKE valgt å bruke penger på å installere noe som krever strøm.

Utgangspunktet er å spare mye unødvendig oljefyring i sommerhalvåret. Solvarme kan dekke alt av varme og varmtvann helt gratis i denne perioden.

Solfangerne vil trenge en god og romslig tank for å lagre varme i. Denne vil samtidig også gi oljefyren langt bedre virkningsgrad i fyringssesongen og dermed også der spare mange liter olje.

Bruk også noen kroner på en smart shunt-/varmestyring som sikrer at du ikke bruker mer varme enn nødvendig og prioriter solvarme som nummer 1 og olje/el kun ved behov.

Behovet for å måtte bytte sikringskap er dermed kraftig redusert, og jeg ville heller brukt disse kronene på noe du vil spare masse på, fremfor å legge tilrette for enda høyere forbruk.

Du kan dermed putte 50.000 fra el-budsjettet inn i en komplett pakke med akkumulatortank, varmestyring og solvarme som utifra tilsvarende andre anlegg vi har levert vil spare deg ca 20.000,- pr år og kommer på ca 100.000,- i engangskost.
Signatur