#671
 3,010     Akershus     0

Utvikling av produkter er teamarbeide, men å finne på den nye tanken som er grunnlaget for produktet er noe som kommer fra enkeltindividet.

Akademikere driver med grunnforskning. Fra den akademiske forskningen kommer de nye ideene, de som andre tar over og utvikler til store nye produkter. Dagens mobiltelefonsystem er utviklet ved NTNU og NOKIA burde vært en norsk bedrift. Men det var ikke mulig å finne kapital i Norge for å bringe ideen videre. Og det kommer mye spennende banebrytende ideer fra diverse lab`er på NTNU og andre steder i dag også. Men det er ikke universitetets oppgave å drive produktutvikling, det er produksjon av nye ideer og grunnlag for produkter som er en del av hva høyere læresteder driver med.
Det har store deler av det politiske livet aldri forstått.

Jeg vil ikke blankt si at du tar feil for ingen av oss kan peke til tall som støtter oppunder tesen, men jeg vil påstå at store firmaer fortsatt er drivkraften i nesten alle nyvinninger i dag. Om det er enkeltindivider i bedriftene eller think tanks skal jeg ikke spekulere i. Det brukes mye penger på R&D med eneste mål å finne ut noe nytt for morgendagen. Kanskje er slike store firmaer litt lite fleksible, slik at Samsung, LG, etc. fortsatt ser for seg av en TV er en flat ting på veggen, men de forsker i alternativ teknologi også. Innenfor hardware i IT skjer det jo litt i høyere utdanning, men som regel er det grupper på ett eller flere universiteter som kommer opp med prototyper. Selve ideen i noe slikt kan jo komme fra et enkelt individ, men futuristiske og løse ideer kan man jo plukke ut av science fiction uten at de kan realiseres. Jeg synes det er forskjell på ideen om et konsept og en ide til en løsning. (F.eks. er løsninger som internett, MMO-er, skyer og annet "funnet opp" i sci-fi, uten at de har blitt realisert)

Har du noen tall for å bygge oppunder denne påstanden, Aasg? Nå spør jeg for jeg finner dette interessant, ikke for å arrestere deg (jeg har ikke andre tall enn registrerte patenter selv og det er litt vagt). Jeg ville blitt positivt overrasket om det viser seg at jeg tar feil.  Smile

   #672
 7,685     Bærum     0
Dette er vel litt både og. Det er vel ikke så mye grunnforskning i bedrifter med unntak av de største. Det de fleste sysler med er produktutvikling. Det er nok mer samarbeid også innen grunnforskning, men miljøene er vel mange ganger ganske små. Ofte er det vel en eller to professorer med noen disipler som driver arbeidet. På større områder er det mindre miljøer som driver med delfelter. Ville tro miljøet i Cern er organisert slik. Dette blir litt synsing da jeg aldri har vært hos Cern (beklagelig nok).
   #673
 3,387     0
Tror det vil være veldig vanskelig å bevise den ene eller andre veien uten å legge ned betydelig med arbeid i å hente inn grunndata. Det tar for mye tid rett og slett. Bare den artikkelen jeg jobber med nå har jeg jobbet med i over fulltid i snart et halvt år. Over 300 telefonsamtaler, reiser for intervjuer og søk i tidligere artikler etc etc. Kommer kanskje til å bli lest av 4-5 personer om jeg er heldig. Smile Er jeg drita heldig blir den referert til også, forhåpntligvis av andre enn noen som tar en masterutdanning.

Men nyvinnende ideer har jeg inntrykk av kommer fra enkeltindivider. Tidligere var det i alle fall slik, men om det har endret seg radikalt siste 100 år har vel ingen direkte forsket på. Men at gruppearbeid hemmer nye grensesprengende ideer er det flere som mener å ha belegg for å hevde.

Om vi ser på Rossi som eksempel så ser det for meg ut til at han fikk en ide om laveffektfusjon, så rådførte han seg med en eldre professor, så kom det fler inn i bildet og så ble Defkalion startet og de klarte se ting litt mindre "låst" enn Rossi. For der tror jeg det ligger en bremsekloss. Den som har en ny ide blir litt låst til den opprinnelige ideen og klarer ikke så lett å endre tankemønstret omkring den.

Og det er stort sett inne på universiteter en får lov til å drive å putle med det en synes er spennende uten at det er et krav om at det skal være inntjening. Jeg har følelsen at de fleste sitter på sitt kontor og holder på med sine ting og ikke samarbeider med noen andre. Det er vel som Torango skriver at alle har sine disipler (studenter)

Noen større bedrifter har det slik at folk får lov til å bruke en del av arbeidstiden på akurat hva de ønsker, og det har vel vist seg å bidra veldig til innovasjon i bedriften. Slike som Rossi ville nok slitt veldig med å få gehør for at gruppen skulle forfølge hans ideer. Det er problemet med gruopper, at de dreper tenking utenfor boksen. Dessuten viser tester at vi blir mindre smarte i grupper. Individuelt mindre smarte.

Men sorry TiaZzz, jeg kan ikke servere deg noe solid utover personlig synsing på dette. Men om du setter av et halvår kan du nok finne svar på det. Men jeg skal forsøke huske å søke på temaet neste gang jeg er inne på databasene. Kan godt hende det er publisert materiale på temaet for alt jeg vet.

Cern hadde vært spennende det ja, ikke bare på grunn av hva de forsker på, men også metodene de benytter. Det er en av verdens fremste forskermiljøer.
   #674
 5,410     Langhus     0

...
Om vi ser på Rossi som eksempel så ser det for meg ut til at han fikk en ide om laveffektfusjon, så rådførte han seg med en eldre professor, så kom det fler inn i bildet og så ble Defkalion startet...

En liten, men interessant detalj ved starten av Defkalion er at dette firmaet (med hemmelig Cyprus eier (og mulighet for registrering av firma via WEB)) ble startet samme dag som Ampenergo, som kun har gjort en ting før det nå ble lagt ned, nemlig å gi ut en pressemelding med "PR" for Rossi. Dette firmaet har samme adresse som Rossi's Leonardo Corp. Leonardo har bare en postboks i et boligkompleks.

Som nevnt over er testen Defkalion skal kjøre tilnærmet verdiløs med den viktige begrensningen at dingsen skal være luftkjølt.
Har forsøkt å google det, men med denne jungelen av LENR'blogger fant jeg det ikke igjen. Jeg er 100% sikker på at jeg har lest en uttalelse fra Defkalion om at Hyperion er beskyttet av bittelitt antimaterie.

Selv om jeg muligens har noe mer tiltro til Defkalion synes jeg dette stinker...


Signatur
   #675
 3,387     0
Ja, det er kritikk av hvordan testen skal gjennomføres. Men, jeg trodde ikke disse hadde antimaterie. Men det er selvsagt mange sleipe fyrer som er ute i denne fasen. Det er nå alle opportunistene kommer krypende ut av barken. Alle de som har masse sorte penger og ønsker vannvittige avkastninger.

Den dagen det er bekreftet at dette virker kommer de seriøse til å komme på banen og da vil det ta av.

Men det er klart at miljøet Rossi har operert i er et guffent miljø, forrige prosjekt han gjorde gikk vel til helvete delvis grunnet forretning med mafian. Men finnes det avfall i Italia uten at mafian er involvert.

Forrige statsminister hadde etter sigende sterke bånd til mafia også. Men Rossi kan likevel ha funnet opp noe stort. Men antimaterie har jeg ikke særlig tillit til at de har liggende i en eske på lageret. Smile
   #676
 5,568     0
http://www.dagbladet.no/2012/01/27/nyheter/vitenskap/forskning/fysikk/kollokviumno/19967620/


Fra tid til annen, senest høsten 2011, kommer det grupper som hevder at de har oppdaget «noe» relatert til kald fusjon, og at de «snart» skal demonstrere et kraftverk som skal skape en revolusjon.

Merkelig nok blir det aldri noe mer enn påstander ut av det — og kanskje en og annen avslått patentsøknad. Tilhengerne er gjerne også ganske aggressive, og hevder seg gjerne motarbeidet av den stivbente og trauste fysikken.

[...]

Samtidig sitter en mann ved navn Andrea Rossi i Italia og hevder han har funnet opp ikke bare én, men to typer kald fusjon samtidig, ved bruk av helt andre materialer enn noen annen har sett på.

Han vil ikke gi ut detaljene, og demonstrasjoner han har gitt til andre fysikere har ikke imponert. Påstandene hans har likevel fyrt opp mange som ønsker å tro på den slags.
   #677
 5,410     Langhus     0
En viktig ting som får meg til å miste tillit til Rossi er at hans to tidligere eventyr i Energiverden liksom bare stoppet...

Først solgte han noen termoelektriske enheter til militæret, i Lab'en funket de betydelig bedre enn alt annet på markedet, men det som faktisk ble levert fungerte i beste fall like bra (rettere sagt de fleste dårligere) som annet på markedet. Problemer med serieproduksjon ble oppgitt som grunn..
For en som kan sette opp en fullrobotifisert fabrikk på veldig kort tid, hvorfor lar han denne oppfinnelsen bare ligge???

Så kom Petradragon, Det er ikke bevist at så mye som en dråpe petroliumsprodukter noen sinne ble produsert..
Igjen, hvis dette faktisk fungerte er det jo slutten på enhver bensinkrise!!, men allikevel lar han dette bare ligge med masse spesialavfall spredt utover...

Og drar i gang med et nytt show, med masse veldig trofaste tilhengere....
Signatur

   #678
 7,685     Bærum     0
Det skrives mye og det er ikke lett å skille ut det seriøse fra alt tullet folk legger ut. Jeg har ikke tid til å grave i alt dette. Jeg er imidlertid skeptisk til oppfinnelser som lanseres på den måten disse produktene gjøres. Hvis det er produsert energi som det hevdes ville jeg tro at det ville fått en helt annen oppmerksomhet. Antar det er deler av en promille av det norske folk som har hørt om dette som skal rasere vår posisjon som energiprodusent. Å tro at denne mangel på oppmerksomhet skyldes konspirasjon fra "the establishment" blir vel søkt i mine øyne. Vi får gi det et par - tre  måneder til før vi konkluderer. Innen den tid bør dette være presentert på en overbevisende måte.