Vann inneholder enorme energimengder og de har sannsynligvis funnet en effektiv måte gjennom å bryte opp molekylbindinger.
Jeg er ikke noen kjemiker, men jeg har forstått det slik at bindingene i vann er den laveste energiformen H og O kan ha under de forholdene som er vanlige. Det vil kreve energi for å dele disse.
Ja, det er det som er forvirrende for vann skal ikke på noen lett måte avgi overskuddsenergi men dette er eneste sted de kan hente energien fra, Sentralen trekker så lite vann at det er ikke snakk om en temisk effekt, det må være noe som henter ut energien som er i vannet i seg selv. Sannsynligvis molekylbindinger, men det kan være andre ting også.
Men dette vil komme frem etter hvert. Først skal jeg se at den gir de oppgitte effektene.
Skal forsøke å få tak i de Tüv-papirene selv om de kan være vonde å få tak i.
Jeg er vel like nysgjerrig som mange andre her ;D
Vann inneholder ikke enorme energimengder (utenom termisk energi og relativistisk masseenergi), det er nettopp derfor det er så stabilt og finnes så mye av det. Det frigis store mengder energi når oksygen og hydrogen reagerer til molekylforbindelsen H2O. For å løse opp dette molekylet må det tilføres samme energimengde som ble frigitt når dette molekylet ble dannet. Når frigitt O og H så reagerer til H2O igjen (forbrenner), frigis den samme energien som ble brukt for å spalte igjen. Ingenting oppstår eller forsvinner.
Hvis denne omtalte maskinen fungerer som påstått vil det derfor være noe veldig vesentlig som er utelatt i de opplysningene vi har fått hittil.
Hvis dette er en hydrogen-fusjonsreaktor til kr 250.000 vil jeg uten tvil kjøpe den og energiutfordringene i verden vil være løst.
Jeg er temmelig sikker på at når produktet slippes vil vi se at dette bygger på kjente fysiske prinsipper. De som nå hetser oss som stiller oss tvilende til hemmelige nyvinninger av revolusjonerende art vil nok si at de aldri har sagt at dette er noe revolusjonerende nytt, bare at de stiller seg åpne for alt nytt. Det er dessverre slike ukritiske holdninger som skaper muligheter for sjarlantaner og bløffmakere. Hvis dette viser seg å være det det er fremstilt som i denne debatten skal jeg være den første til å krype til korset. Håper mine motstander har samme evne.
Nå har jeg tatt en tlf til ener og fått følgende info:
De vet ikke noe om prosessen i maskina som gjør at virkningsgraden er meget høy. Dette holder fabrikken veldig tett til brystet og er ekstremt forsiktige med hva de gir ut av informasjon. Fabrikken har vistnok fått kallenavnet Alcatraz pga nivået på sikkerheten. Ener kan kun spekulere som alle oss andre. De vet at denne prosessen virker sammen med varmepumpeteknologi og at de til sammen gir høy effekt. VVS-Dagene blir en slags "sneek peak" på produktet. De får ikke lov av produsenten å ha en virkelig maskin i drift på messen. Produsenten skal selv stå for verdenslanseringen på en messe i Italia over nyttår, muligens Februar. På Lillestrøm vil de gi ut den infoen de har om produktet og det vil komme mer info fra produsent før messen. Ener er kunn en forhandler ikke importør, men har god kontakt med fabrikken, det finnnes flere forhandlere i Norge og flere er vistnok på gang. De har sett tre prototyper og en endelig utgave i drift. Der den produserte varmt vann 65C og kaldt vann 7C samtidig og hver for seg til varmelist og kjølelist. Det ble kjørt vann på 11 grader i kjølelistene uten kondensproblemer med 23 grader i rommet, RH 60% inne og 32 grader ute. Røropplegget bak maskina på bildet er sirkulasjonssystemet mot samlestokker som fordeler til varmelistene og kjølelistene. Ingen buffertank. maskina virker direkte mot varme, kjølesystemet. Maskina er utviklet og testet opp mot Varme/kjølelistene der virkningsgraden garanteres fra fabrikk. Tester av maskina og tester av virkningsgrad og effekt mot andre systemer (gulvvarme, radiatorer, konvektorer) skal utføres straks de første maskinene kommer til Norge (Oktober/November). Tester skal utføres på kuldelabben på høyskolen i Oslo + felttester. 30 stk energisentraler står å går i Italia og har vært i drift i snart et år. Refferansepersoner i Italia har de tlf til som de bare er å ringe til dersom noen ønsker det. Det går ann å ringe til TUV Austria til ingeniøren som har signert papirene. Det var noe av det første Ener gjorde og ble da overbevist. De var selv veldig skeptiske når dette ble presentert, det skal jo ikke være mulig. De regner med at virkemåten til maskina vil være umulig å holde hemmelig i særlig lang tid etter lansering og er like nysjerrige som alle oss andre.
Nå er det jo ikke en varmepumpe med høy virkningsgrad vi stiller oss skeptiske til. Det er en maskin som kan levere mer energi enn den tilføres uten å hente tilleggsenergien fra noe sted.
Ja jeg vet det, men alikevell kunne de se og måle dette med egne instrumenter. Som de sa ble de litt forvirra for det skal jo heller ikke gå ann. Jeg reagerte også med at dette ikke kunne stemme, men det er nå en gang det de så og det de sa til meg.
Viss ikkje scamalarmen går av noko slikt, går den aldri. Sannsynligvis er overflaten på kjøleflate over 15 grader og/eller RH noko lågare. 60% RH inne i eit hus er svært høgt, eg ligg på 20-50% over året heime hos meg. Målemetoden for RH er også sort sett relativt unøyaktig.
Jeg er temmelig sikker på at når produktet slippes vil vi se at dette bygger på kjente fysiske prinsipper.
Det gjer det nok.... Det dryppar ut litt opplysningar etter kvart. "Hfolkest" har etter kvart lagt inn ein signatur der han identifiserer seg som "gründer av Ener-Produkt AS"; altså Helge Folkestad.
Hfolkest skriv (#152) at tingen "inneholder R.134 A som medie" - og (#136) at det er testa etter EN14511. Då må det vere snakk om ein varmepumpe-prosess som hentar varme frå luft eller vatn.
I VVS Aktuelt http://www.vvsaktuelt.no/xp/pub/hovedmeny/varme_og_energi/513301 skriv han at tingen inneheld ".... en prosess som lager energi eller kulde. Vi tror dette kan være en regenerativ brendselselle som er laget på en spesiell måte for å gir og oppta energi fra kompressoren osv. Dette er ikke avklart og det er fabrikkens hemlighet. "
Vi manglar framleis opplysningar om kvar varmepumpe-prosessen hentar varme frå, men dersom bileta frå Ener-Vent http://www.ener.no/hXGXzSMdjGXk.11.idium viser ein komplett sentral i drift, kan det vanskeleg vere luft. (Vi ser rett nok ikkje baksida).
Då har vi litt meir grunnlag enn vi har hatt. Anten bryt denne tingen med fysiske lover, eller så er Folkestad i ferd med å bryte Marknadsføringslova. Eg må nok vedgå at eg trur mest på det siste.
Ei mogeleg forklaring kan vere slik: varmepumper går (ofte) ikkje på full last heile tida; det gjer at dei dreg mykje elektrisk energi delar av tida, og lite/inkje delar av tida. Men vi kan tenkje oss at vi let let tingen drage konstant elektrisk effekt, og så lagre det som ikkje vert brukt. Lagringa kan vere i eit (vanleg) batteri - eller i ein annan kjemisk prosess. Det kunne t.d. vere elektrolyse av vatn til H2 og O2, som vart lagra til seinare bruk i ei brenselcelle. Det finst også andre alternativ (andre stoff/reaksjonar) som kan passe med "regenerativ brenselcelle". På denne måten kan varmepumpa få nok tilført drivkraft til å levere varme når varmen trengst. Energilageret kan vere stort nok til å levere 24kW i heile den timen ein test varer (EN14511) utan at tingen dreg meir enn 1,8 kW elektrisitet utanfrå. Altså viser testen COP=24/1,8=13,3.
Då har vi tilfredsstillt termodynamikken, og vi har "lurt" EN14511. Neste utfordring vert å tilfredstille (eller lure?) kundar og Forbrukarråd.... Kanskje "vi" er så heldige at ingen kundar eigentleg treng 24 kW heile tida?
Årsvarmefaktor...?? Kor mange er det som måler det? Var det nokon som kom med lovnader om det?
Hvis det er som du skriver er den jo ikke så god som en varmepumpe engang. Hvis den bare lagrer energi og sender den ut igjen er jo virknngsgraden i beste fall 1. Da er det minst like effektivt å fyre med strøm. Nei, heller nok mer mot at dette er brudd på Markedsføringsloven.
Hvis det er som du skriver er den jo ikke så god som en varmepumpe engang. Hvis den bare lagrer energi og sender den ut igjen er jo virknngsgraden i beste fall 1.
Det må framleis vere ei varmepumpe, dersom tingen er testa etter EN14511. Varmefaktoren over tid kan godt vere over 1. Men energilageret er neppe meir enn 50% effektivt og ganske sikkert ikkje meir enn 70%.
Det kan vere ein viss fornuft i å lage ei slik innretning. I mange land - og meir etter kvart - varierer el-prisen over døgeret. Har du eit lager, kan du kjøpe når det er billeg straum (vanlegvis om natta) og bruke når det trengst.
Men det vert noko anna enn å marknadsføre tingen med "COP lik 13,3".
Vann inneholder ikke enorme energimengder (utenom termisk energi og relativistisk masseenergi), det er nettopp derfor det er så stabilt og finnes så mye av det. Det frigis store mengder energi når oksygen og hydrogen reagerer til molekylforbindelsen H2O. For å løse opp dette molekylet må det tilføres samme energimengde som ble frigitt når dette molekylet ble dannet. Når frigitt O og H så reagerer til H2O igjen (forbrenner), frigis den samme energien som ble brukt for å spalte igjen. Ingenting oppstår eller forsvinner.
Hvis denne omtalte maskinen fungerer som påstått vil det derfor være noe veldig vesentlig som er utelatt i de opplysningene vi har fått hittil.
Hvis dette er en hydrogen-fusjonsreaktor til kr 250.000 vil jeg uten tvil kjøpe den og energiutfordringene i verden vil være løst.
Egenproduserte sketsjer på youtube: http://www.youtube.com/user/Powermaniac1520#p/u
De vet ikke noe om prosessen i maskina som gjør at virkningsgraden er meget høy. Dette holder fabrikken veldig tett til brystet og er ekstremt forsiktige med hva de gir ut av informasjon. Fabrikken har vistnok fått kallenavnet Alcatraz pga nivået på sikkerheten. Ener kan kun spekulere som alle oss andre. De vet at denne prosessen virker sammen med varmepumpeteknologi og at de til sammen gir høy effekt.
VVS-Dagene blir en slags "sneek peak" på produktet. De får ikke lov av produsenten å ha en virkelig maskin i drift på messen. Produsenten skal selv stå for verdenslanseringen på en messe i Italia over nyttår, muligens Februar. På Lillestrøm vil de gi ut den infoen de har om produktet og det vil komme mer info fra produsent før messen.
Ener er kunn en forhandler ikke importør, men har god kontakt med fabrikken, det finnnes flere forhandlere i Norge og flere er vistnok på gang.
De har sett tre prototyper og en endelig utgave i drift. Der den produserte varmt vann 65C og kaldt vann 7C samtidig og hver for seg til varmelist og kjølelist. Det ble kjørt vann på 11 grader i kjølelistene uten kondensproblemer med 23 grader i rommet, RH 60% inne og 32 grader ute.
Røropplegget bak maskina på bildet er sirkulasjonssystemet mot samlestokker som fordeler til varmelistene og kjølelistene. Ingen buffertank. maskina virker direkte mot varme, kjølesystemet.
Maskina er utviklet og testet opp mot Varme/kjølelistene der virkningsgraden garanteres fra fabrikk.
Tester av maskina og tester av virkningsgrad og effekt mot andre systemer (gulvvarme, radiatorer, konvektorer) skal utføres straks de første maskinene kommer til Norge (Oktober/November). Tester skal utføres på kuldelabben på høyskolen i Oslo + felttester.
30 stk energisentraler står å går i Italia og har vært i drift i snart et år. Refferansepersoner i Italia har de tlf til som de bare er å ringe til dersom noen ønsker det. Det går ann å ringe til TUV Austria til ingeniøren som har signert papirene. Det var noe av det første Ener gjorde og ble da overbevist. De var selv veldig skeptiske når dette ble presentert, det skal jo ikke være mulig. De regner med at virkemåten til maskina vil være umulig å holde hemmelig i særlig lang tid etter lansering og er like nysjerrige som alle oss andre.
Vi må nok bare smøre oss med tålmodighet.
Eg blir stadig meir imponert over produktet ! ;)
Jeg reagerte også med at dette ikke kunne stemme, men det er nå en gang det de så og det de sa til meg.
Sannsynligvis er overflaten på kjøleflate over 15 grader og/eller RH noko lågare. 60% RH inne i eit hus er svært høgt, eg ligg på 20-50% over året heime hos meg. Målemetoden for RH er også sort sett relativt unøyaktig.
Det gjer det nok.... Det dryppar ut litt opplysningar etter kvart. "Hfolkest" har etter kvart lagt inn ein signatur der han identifiserer seg som "gründer av Ener-Produkt AS"; altså Helge Folkestad.
Hfolkest skriv (#152) at tingen "inneholder R.134 A som medie" - og (#136) at det er testa etter EN14511. Då må det vere snakk om ein varmepumpe-prosess som hentar varme frå luft eller vatn.
I VVS Aktuelt http://www.vvsaktuelt.no/xp/pub/hovedmeny/varme_og_energi/513301 skriv han at tingen inneheld ".... en prosess som lager energi eller kulde. Vi tror dette kan være en regenerativ brendselselle som er laget på en spesiell måte for å gir og oppta energi fra kompressoren osv. Dette er ikke avklart og det er fabrikkens hemlighet. "
Vi manglar framleis opplysningar om kvar varmepumpe-prosessen hentar varme frå, men dersom bileta frå Ener-Vent http://www.ener.no/hXGXzSMdjGXk.11.idium viser ein komplett sentral i drift, kan det vanskeleg vere luft. (Vi ser rett nok ikkje baksida).
Då har vi litt meir grunnlag enn vi har hatt. Anten bryt denne tingen med fysiske lover, eller så er Folkestad i ferd med å bryte Marknadsføringslova. Eg må nok vedgå at eg trur mest på det siste.
Ei mogeleg forklaring kan vere slik:
varmepumper går (ofte) ikkje på full last heile tida; det gjer at dei dreg mykje elektrisk energi delar av tida, og lite/inkje delar av tida. Men vi kan tenkje oss at vi let let tingen drage konstant elektrisk effekt, og så lagre det som ikkje vert brukt. Lagringa kan vere i eit (vanleg) batteri - eller i ein annan kjemisk prosess. Det kunne t.d. vere elektrolyse av vatn til H2 og O2, som vart lagra til seinare bruk i ei brenselcelle. Det finst også andre alternativ (andre stoff/reaksjonar) som kan passe med "regenerativ brenselcelle". På denne måten kan varmepumpa få nok tilført drivkraft til å levere varme når varmen trengst. Energilageret kan vere stort nok til å levere 24kW i heile den timen ein test varer (EN14511) utan at tingen dreg meir enn 1,8 kW elektrisitet utanfrå. Altså viser testen COP=24/1,8=13,3.
Då har vi tilfredsstillt termodynamikken, og vi har "lurt" EN14511. Neste utfordring vert å tilfredstille (eller lure?) kundar og Forbrukarråd.... Kanskje "vi" er så heldige at ingen kundar eigentleg treng 24 kW heile tida?
Årsvarmefaktor...?? Kor mange er det som måler det? Var det nokon som kom med lovnader om det?
Det må framleis vere ei varmepumpe, dersom tingen er testa etter EN14511. Varmefaktoren over tid kan godt vere over 1. Men energilageret er neppe meir enn 50% effektivt og ganske sikkert ikkje meir enn 70%.
Det kan vere ein viss fornuft i å lage ei slik innretning. I mange land - og meir etter kvart - varierer el-prisen over døgeret. Har du eit lager, kan du kjøpe når det er billeg straum (vanlegvis om natta) og bruke når det trengst.
Men det vert noko anna enn å marknadsføre tingen med "COP lik 13,3".