Jeg har hatt en runde med leverandører på Sørlandet og endte opp med AlphaInnotec WZS 80 med innebygget 200 ltr vvbereder. Pga familie og boblekar blir det satt inn en ekstra 200 ltr bereder i serie med varmepumpen. 400 ltr vv à 50 grader burde rekke. Da jeg allerede har gulvvarmen i huset i drift, men varmer vannet elektrisk, med romtermostater blir det også satt inn en "dum" 200 ltr tank som akkumulator til gulvvarmen. Dette for å unngå hyppige start/stopp.
Jeg har opplevd kontakten med AlphaInnotec som svært nøktern, saklig og ikke minst faglig god. Ganske tidlig i prosessen fikk jeg en god følelse for AlphaInnotec produktene. Da den lokale Alpha leverandøren til slutt også kom med det beste totaltilbudet så ble det selvfølgelig han som fikk kontrakten.
Etter å ha lest innleggene her med Ekowell angrep på AIT så vil jeg også fortelle følgende:
Tilogmed jeg som ikke er kjøleteknisk utdannet ser at Ekowell har flere interessante løsninger som er attraktive for den gjennomsnittlige varmepumpekjøper. Bla oppvarming av tappevann til 70-90 grader med svært god COP. Da Ekowell leverandøren kontaktet meg etter at jeg hadde bestemt gikk denne til frontalangrep med direkte useriøse og udokumenterte påstander omkring andre produkter. Det var direkte svartmaling og skulle jeg tro på ham så hadde jeg nettop kastet mange penger rett ut av vinduet. Ekowell klarer ikke selv engang å opplyse sin egen COP ihht EN1511, de opererer bare med "årscop" og tall som "COP=4,9" uten at disse er dokumentert.
Allikevel, jeg med min begrensede evne prøvde å regne ut hvor mye mer penger jeg ville ha spart med en Ekowell og kom til følgende:
1. Med et årlig vv behov på 5000 kwt så vil AIT pumpen med COP 3 bruke ca 500 kwt pr år mer enn Ekowell med COP 4,7. 2. Salmonella sikring hver 14 dag vil koste ca 182 kwt pr år. 3. Varmetap fra ekstra vv bereder, 60w, blir 525kwt pr år.
Totalt merforbruk er ca 1207 kwt = ca NOK 1.200,-.
Når Ekowell sitt totaltilbud, med de anbefalte opsjoner, koster ca NOK 38.000,- mer enn AlphaInnotec trenger man ikke 5 år på BI for å forstå at Ekowell ikke lønner seg.
Ekowell er et kjempeprodukt. Utvilsomt!!!!!! Synd at importøren i Norge priser den så høyt at den ikke blir et reelt alternativ. P.S: Søk litt på nettet om priser på Ekowell i Sverige og Finland så ser du at forskjellen mellom Ekowell i Norge og Sverige sammenlignet med feks Nibe i Norge og Sverige er langt høyere. Vanlige folk som meg ser at Ekowell har fortrinn fremfor andre. Allikevel, å kjøpe varmepumpe er ikke som å kjøpe bil der man av og til tar urasjonelle avgjørelser fordi det er følelser inne i bildet. Kanskje kjølemaskinister som er spesielt interesserte i kjøleteknikk gjør det, men for den vanlige mannen i gata så er økonomien over 15-20 år som avgjør. For meg ble da AlphaInnotec best!
Signatur
-AlphaInnotec WZS 80H v/v varmepumpe koblet til gulvvarmeanlegg som varmer 200m2 villa i to plan -200 ltr gulvvarmeakkumulator og en ekstra seriekoblet 200 ltr vvb -Wavin gulvvarme -140 mtr aktivt borrehull. -Sparte NOK 16.027,- i vv og fyringsutgifter i 2010
Jeg har hatt en runde med leverandører på Sørlandet
Etter å ha lest innleggene her med Ekowell angrep på AIT så vil jeg også fortelle følgende:
Ekowell klarer ikke selv engang å opplyse sin egen COP ihht EN1511, de opererer bare med "årscop" og tall som "COP=4,9" uten at disse er dokumentert.
Allikevel, jeg med min begrensede evne prøvde å regne ut hvor mye mer penger jeg ville ha spart med en Ekowell og kom til følgende: 1200kr
Totalt merforbruk er ca 1207 kwt = ca NOK 1.200,-.
Når Ekowell sitt totaltilbud, med de anbefalte opsjoner, koster ca NOK 38.000,- mer enn AlphaInnotec trenger man ikke 5 år på BI for å forstå at Ekowell ikke lønner seg.
det, men for den vanlige mannen i gata så er økonomien over 15-20 år som avgjør.
Det var da volsomt. Dette trenger jeg mer tid på å skjekke, men: Att Ekowell angrep AIT er å snu saken på hodet, og påstandene ble tilbakevist med argumenter som holder vann, det er bare å skjekke. Dessuten var dette ikke spesielt om AIT men om alle med denne konstruksjon. Nå er det faktisk årsCOP som teller i det praktiske liv. COP=4,9 er aldri biltt kommunisert herfra, men dei nye pumpene fullspekket er det ikke umulig dette overgåes. All erfaring tilsier att du sparer mye mere.
Har du fått en pris på sammenlignbar spes. som AIT skal prisforskjellen være langt under 38000.- Ja det er Økonomien som teller 20-30år eller mere og og det er da Ekowell er en sikker Vinner.
Messe September: Risør, Brokelandsheiadagane 4-6sept Ålesund, Gjør Din Bolig Bedre 11-13 sept Lillestrøm, Bygg Reis DEg 22-27 sept
Nå har jeg allerede bestemt meg, men for alle andre brukere av forumet bør Ekowell i anstendighetens navn opplyse hva COP blir ihht til EN14511 med kuldebærer temp inn=0 grader og varmebærer temp ut=35 grader. I Ekowell sin brosjyre så opplyses det om at COP=4,8 med kuldebærer temp inn=+5 grader og varmebærer temp ut=30 grader. Hvis det Energi-Spar tidligere i denne tråden har skrevet om 2-3% mer effektforbruk og 1% dårligere COP pr grad differanse så må jo det så langt jeg kan forstå bety at Ekowell har en COP som er langt dårligere enn NIBE, Thermia, AIT, CTC osv på husoppvarming.
Jeg ser hva som skrives om at det blir urettferdig mot Ekowell å bruke denne normen, men varmepumpens hovedoppgave er fremdeles å varme opp huset. Og fordi om det finnes familier som bruker 10-12000 kwt pr år på varmt tappevann så tror jeg gjennomsnittet ligger nærmere 5000 kwt pr år. Ekowell pumpene er utvilsomt bra produkter, det skrev jeg litt lenger oppe. Men en årlig besparelse på kanskje 1200 kwt kan ikke forsvare en merinvestering på nesten NOK 40.000,-.
Signatur
-AlphaInnotec WZS 80H v/v varmepumpe koblet til gulvvarmeanlegg som varmer 200m2 villa i to plan -200 ltr gulvvarmeakkumulator og en ekstra seriekoblet 200 ltr vvb -Wavin gulvvarme -140 mtr aktivt borrehull. -Sparte NOK 16.027,- i vv og fyringsutgifter i 2010
jeg brukte med ny oso 200 liter bereder på 65 grader ca 10-12kwh døgnet. dvc. under 4000kwh i året. " voksne, 2 barn og 1-2 leieboere. Men klart, ungene er små og dusjer ikke hver dag enda, men når de først står der, holder dem på en stund da...
Da har vår Ekowellpumpe vært idrift ca.8uker.Vi valgte 500m jordsløyfe da vi hadde idelle forhold for det,forholdsvis fuktig myrjord.Hus ca.200 m2,2 voksne 1-2ungdom i huset.Vi har egen strømmåler på pumpa og den har nå brukt 380kw/t,ca.7kw/t pr.dag.Vi er selvfølgelig kjempefornøyd!Det har selvfølgelig ikke vært de store kuldeperiodene enda men vi har hatt noen netter med 5-6 varmegrader så det har vært noe varmebehov.Kan opplyse at halvparten av boligen er dårlig isolert da det er tømmervegger.Vi hadde tidligere sentralvarme med oljefyr hvor årsforbruket var ca.3500-4000 ltr.olje.Totalt strømforbruk har vært 30-35000 kw/t så vi har hatt ett høyt energibehov.Nå er varmtvannsbeholderen kastet ut så det blir spennende å følge med på strømmåleren nå... Det har vært noen negative innlegg til Ekowell her på forumet men vi kan ikke si oss enig i de for maken til kunnskap/oppfølging fra leverandør,Energi-spar, har ikke vi opplevd fra noen leverandør før.Vil også berømme rørleggerfirma som stod for levering/montering for meget god jobb. Før vi valgte Ekowell var det en lang prosess,minst ett halvt år,utallige forespørsler og innhenting av opplysninger på nett for å skaffe oversikt.Tenkte først på luft/vann men forstod etterhvert at det ikke finnes pumper pr.d.d.som kan konkurere med vann/vann.Det er klart det finnes rimeligere varmepumper men ingen er sammelignbare med Ekowell mener vi og da blir det feil å sammenligne direkte,de har ikke de gode løsningene som denne kan tilby og spesielt vartmtvannsproduksjonen er genial. Skal bli spennende å følge forbruket utover vinteren. Meget enkel og ryddig innstallasjon på anlegget som gir lave innstallasjonskostnader må også med i regnestykket. Så til de som lurer,LØP og KJØP!
Det er klart det finnes rimeligere varmepumper men ingen er sammelignbare med Ekowell mener vi og da blir det feil å sammenligne direkte,de har ikke de gode løsningene som denne kan tilby og spesielt vartmtvannsproduksjonen er genial.
Vel Thermia Optimum G2 bruker et lignende prisipp (HGW) for varmtvannsproduksjon med hetgassveksling, så så unikt er det vel ikke, men de har en annen måte å tappe ut varmen på.
Jeg er generelt skeptisk til slike hallelujainnlegg og venter spent på oppfølgingen
Signatur
Ekowell EVT752 med ekstra kurs for helårsvarme gulv og varming av forbruksvann. 90+130m energibrønner. 320m2 oppvarmet areal delvis fra 1973 og delvis nybygg 2010, hvorav ca 250m2 oppvarmet med vannbåren gulvvarme og resten med panelovner. Enervent TS300-S balansert ventilasjon. Strømforbruk 2014: 29376kwt totalt, hvorav 10622kwt til varmepumpe. Gangtid VP: 3467 timer.
Bidda Kostnader eller skal vi si "innvestering" er som følger. Varmepumpe,jordkollektor og montering kr.177000,-inkl.mva.Da er alle pumpene klasse A,suggassveksler,ekstra kurs radiator,ZH Copeland kompressor og strømmåler inkl.
Fru Hansen Jo dessverre
hmk Avgitt effekt 10kw
Edgeman Er det ikke bra å være fornøyd da?Men som du sier ,det skal bli spennende å følge ut over vinteren.
Jeg har opplevd kontakten med AlphaInnotec som svært nøktern, saklig og ikke minst faglig god. Ganske tidlig i prosessen fikk jeg en god følelse for AlphaInnotec produktene. Da den lokale Alpha leverandøren til slutt også kom med det beste totaltilbudet så ble det selvfølgelig han som fikk kontrakten.
Etter å ha lest innleggene her med Ekowell angrep på AIT så vil jeg også fortelle følgende:
Tilogmed jeg som ikke er kjøleteknisk utdannet ser at Ekowell har flere interessante løsninger som er attraktive for den gjennomsnittlige varmepumpekjøper. Bla oppvarming av tappevann til 70-90 grader med svært god COP. Da Ekowell leverandøren kontaktet meg etter at jeg hadde bestemt gikk denne til frontalangrep med direkte useriøse og udokumenterte påstander omkring andre produkter. Det var direkte svartmaling og skulle jeg tro på ham så hadde jeg nettop kastet mange penger rett ut av vinduet. Ekowell klarer ikke selv engang å opplyse sin egen COP ihht EN1511, de opererer bare med "årscop" og tall som "COP=4,9" uten at disse er dokumentert.
Allikevel, jeg med min begrensede evne prøvde å regne ut hvor mye mer penger jeg ville ha spart med en Ekowell og kom til følgende:
1. Med et årlig vv behov på 5000 kwt så vil AIT pumpen med COP 3 bruke ca 500 kwt pr år mer enn Ekowell med COP 4,7.
2. Salmonella sikring hver 14 dag vil koste ca 182 kwt pr år.
3. Varmetap fra ekstra vv bereder, 60w, blir 525kwt pr år.
Totalt merforbruk er ca 1207 kwt = ca NOK 1.200,-.
Når Ekowell sitt totaltilbud, med de anbefalte opsjoner, koster ca NOK 38.000,- mer enn AlphaInnotec trenger man ikke 5 år på BI for å forstå at Ekowell ikke lønner seg.
Ekowell er et kjempeprodukt. Utvilsomt!!!!!! Synd at importøren i Norge priser den så høyt at den ikke blir et reelt alternativ. P.S: Søk litt på nettet om priser på Ekowell i Sverige og Finland så ser du at forskjellen mellom Ekowell i Norge og Sverige sammenlignet med feks Nibe i Norge og Sverige er langt høyere. Vanlige folk som meg ser at Ekowell har fortrinn fremfor andre. Allikevel, å kjøpe varmepumpe er ikke som å kjøpe bil der man av og til tar urasjonelle avgjørelser fordi det er følelser inne i bildet. Kanskje kjølemaskinister som er spesielt interesserte i kjøleteknikk gjør det, men for den vanlige mannen i gata så er økonomien over 15-20 år som avgjør. For meg ble da AlphaInnotec best!
-200 ltr gulvvarmeakkumulator og en ekstra seriekoblet 200 ltr vvb
-Wavin gulvvarme
-140 mtr aktivt borrehull.
-Sparte NOK 16.027,- i vv og fyringsutgifter i 2010
Det var da volsomt.
Dette trenger jeg mer tid på å skjekke, men:
Att Ekowell angrep AIT er å snu saken på hodet, og påstandene ble tilbakevist med argumenter som holder vann, det er bare å skjekke. Dessuten var dette ikke spesielt om AIT men om alle med denne konstruksjon.
Nå er det faktisk årsCOP som teller i det praktiske liv.
COP=4,9 er aldri biltt kommunisert herfra, men dei nye pumpene fullspekket er det ikke umulig dette overgåes.
All erfaring tilsier att du sparer mye mere.
Har du fått en pris på sammenlignbar spes. som AIT skal prisforskjellen være langt under 38000.-
Ja det er Økonomien som teller 20-30år eller mere og og det er da Ekowell er en sikker Vinner.
Messe September:
Risør, Brokelandsheiadagane 4-6sept
Ålesund, Gjør Din Bolig Bedre 11-13 sept
Lillestrøm, Bygg Reis DEg 22-27 sept
Bjørn Sønderland (ansatt i Energi-Spar AS).
Jeg ser hva som skrives om at det blir urettferdig mot Ekowell å bruke denne normen, men varmepumpens hovedoppgave er fremdeles å varme opp huset. Og fordi om det finnes familier som bruker 10-12000 kwt pr år på varmt tappevann så tror jeg gjennomsnittet ligger nærmere 5000 kwt pr år. Ekowell pumpene er utvilsomt bra produkter, det skrev jeg litt lenger oppe. Men en årlig besparelse på kanskje 1200 kwt kan ikke forsvare en merinvestering på nesten NOK 40.000,-.
-200 ltr gulvvarmeakkumulator og en ekstra seriekoblet 200 ltr vvb
-Wavin gulvvarme
-140 mtr aktivt borrehull.
-Sparte NOK 16.027,- i vv og fyringsutgifter i 2010
Det har vært noen negative innlegg til Ekowell her på forumet men vi kan ikke si oss enig i de for maken til kunnskap/oppfølging fra leverandør,Energi-spar, har ikke vi opplevd fra noen leverandør før.Vil også berømme rørleggerfirma som stod for levering/montering for meget god jobb.
Før vi valgte Ekowell var det en lang prosess,minst ett halvt år,utallige forespørsler og innhenting av opplysninger på nett for å skaffe oversikt.Tenkte først på luft/vann men forstod etterhvert at det ikke finnes pumper pr.d.d.som kan konkurere med vann/vann.Det er klart det finnes rimeligere varmepumper men ingen er sammelignbare med Ekowell mener vi og da blir det feil å sammenligne direkte,de har ikke de gode løsningene som denne kan tilby og spesielt vartmtvannsproduksjonen er genial.
Skal bli spennende å følge forbruket utover vinteren.
Meget enkel og ryddig innstallasjon på anlegget som gir lave innstallasjonskostnader må også med i regnestykket.
Så til de som lurer,LØP og KJØP!
Fint at du er fornøyd, kan du også angi dine kostnader med ombyggingen osv?
Egne prosjektfilmer på YouTube
Det kan ikke stemme? ::)
Hvor stor er vp din, avgitt effekt i KW
Vel Thermia Optimum G2 bruker et lignende prisipp (HGW) for varmtvannsproduksjon med hetgassveksling, så så unikt er det vel ikke, men de har en annen måte å tappe ut varmen på.
Jeg er generelt skeptisk til slike hallelujainnlegg og venter spent på oppfølgingen
Kostnader eller skal vi si "innvestering" er som følger.
Varmepumpe,jordkollektor og montering kr.177000,-inkl.mva.Da er alle pumpene klasse A,suggassveksler,ekstra kurs radiator,ZH Copeland kompressor og strømmåler inkl.
Fru Hansen
Jo dessverre
hmk
Avgitt effekt 10kw
Edgeman
Er det ikke bra å være fornøyd da?Men som du sier ,det skal bli spennende å følge ut over vinteren.