#61
 1,630     Villmarkstoppen, Malvik     0

... I tillegg all mulig statistikk over energileveranse pr måned og totalt. Dessverre har den bare 13 måneders minne, så man bør gidde å skrive ned tallene en gang i blant. Innebygget batteribackup og i tillegg direkte tilkobling til 230V.
Jeg vurderte seriøst en slik på kursene som går til utleiedelen for å kunne holde rede på hvor mye varme som går dit.
Det er jo ikke noe stort problem med interne verdier og akkumulering av disse, for SEK 325 får du jo en pulsutgang som kan kobles via en teller inn på en PC for videre massering av målt effekt.

   #62
 77     Vestfold     0


skal varme opp ca 230 m2 eldre hus. Men etterisoleret og nye vinduer. Har mest radiatorer fra 67 (trenger ca 55 grader ved 25-30 minuys ute. Har noe golvvarme- blir mer etterhvert. Vurderer også viftekonvektor for å kunne senke tur-temp. = bedre års-cop. ettersom  jeg har to systemer (golv/rad) må jeg kjøre med to forskjellige tur.temp. Vurderer fler alteranitver her synspunkter??

Ctc mener jeg skal greie meg med 8,5 kw  (vil trenge noe tiulskudd) 
Ivt mener 11 kw( lite tilskudd)).

Hva mener dere som har erfaring)))  bruker ca 4500l olje til oppvarming nå(kald vinter)..


Du kan jo kikke innom på Nibe 1130 serie (samme som Høiax) også... skal ikke hevde jeg vet hvordan den skal settes opp men vet at reguleringen har mulighet til å styre 2 sett med varme, (typisk gulv og radiatorer antar jeg) med separate kurver og gradminutt beregning for hver. Veksler med veksel ventil mellom VV, kurs 1 og 2... skal også være noe med støtte for basseng, mulig det da er den ene kursen.

Kjører en slik selv på omtrent samme måten som Tom beskriver, spiral i 200l akk, + 200l VV etter. Ved moderat dusjing (mener jeg målte ~6-7l/min) holder utgående fra spiralen ca 45C så lenge du vil... her hjelper det med 10kW VP.  16kW er vel det de bruker for direktevarmende (altså ingen VV tank)  el. systemer (uten praktiske begrensninger på tapping)

4500l Olje høres ut som en 10kW (minst)

Så i går på ett gammelt tilbud vi fikk da vi sonderte installasjonen, både han og jeg gjettet på at en 8kW burde være nok... sannheten viser seg å være at 10kW er ganske passe, og det kom nok av at vi hadde det kaldere i huset før... nå er det behagelig og 20-21 uten noe tilskudd ned til ~-12-15, under det faller det en grad eller to om man ikke fyrer litt i ovnen. Har også gammelt hus, gulvvarme i ~40m2 og 2 store viftekonvektorer varmer nesten hele huset. (små panelovner på de rommene som ligger lengst fra viftekonvektoren.)

Signatur
   #63
 3     Romerike     0
hmmmm. Smile ...Er ikke så dumt dette forumet............. Når dere kobler vv bereder etter varmepumpa som sender ut varmtvann på a 45 grader. Termostat  på bereder står vel på ca 70 grader p.g.a. legionella.... Da vil vel berederen dra strøm så lenge det er noe bruk av vann + ei tid etterpå??????.. 
   #64
 1,630     Villmarkstoppen, Malvik     0

Når dere kobler vv bereder etter varmepumpa som sender ut varmtvann på a 45 grader. Termostat  på bereder står vel på ca 70 grader p.g.a. legionella.... Da vil vel berederen dra strøm så lenge det er noe bruk av vann + ei tid etterpå??????.. 
Ja, den vil bruke strøm for å varme vannet fra 45-70C.
   #65
 77     Vestfold     0

hmmmm. Smile ...Er ikke så dumt dette forumet............. Når dere kobler vv bereder etter varmepumpa som sender ut varmtvann på a 45 grader. Termostat  på bereder står vel på ca 70 grader p.g.a. legionella.... Da vil vel berederen dra strøm så lenge det er noe bruk av vann + ei tid etterpå??????.. 


Ja, beredern har kanskje 70 grader, men om du har termostat på varmtvannet satt til 55C så kommer under  halvparten av utgående VV fra tanken.
Du får med andre ord 55 graders vann ganske lenge før det faller til 45 og blir værende der.
Signatur
   #66
 99     0

Siden du spør Tom om hvaslags kompressor han har
Enegis:
1. Hva er Ekowell EVT400 sin avgitte effekt ved KB inn=0 C  og VB ut=50 C?
2. Hva er Ekowell EVT400 sin COP ved KB inn=0 C og VB ut=35 C?
Du ser det at det er mange av oss som oppriktig lurer på dette, og siden du sier at opplysningene som finne på svenske web sider

Synes det er ”litt” rart att Tom som vet alt ikke vet hvilken kompressor han har, det står på alle kompressorer, når han ikke vil si det er det noe som ikke stemmer.

Som sagt tidligere må du velge noe annet om du absolutt må ha 50° på radiator men med viftekonvektor kommer du lett litt lavere og da kan du bruke EKOWELL.

EVT400 er kun solgt i Norge, så når du refererer til effekt/COP fra Sverige så har jeg fortalt deg tidligere att denne siden er nå ca 10år gammel..
Om vi tar EKOWELL som vi leverer i dag uten underkjøler (som vil gi ytterligere forbedring)
EVT 400 TRF 230V har ved 0/35  8,23kW og COP 4,87 (inkl. alle pumper og elektronikk)
Ved samme betingelser har EVT 500  COP 5,11 og da varmer dei også varmevann uten eltilskudd ! 
Dagens 230V kompressor er faktisk bedre enn 400V utgaven.

Signatur
   #67
 99     0

Energis, det du påstår er skremmende lesning når man vet at du faktisk selger varmepumper. Du burde vite at å øke energidekningen fra 80 til 100% kun medfører svært få ekstra kWh trukket ut av energibrønnen og da bare på de kaldeste dagene.

Helt enig, tror du har misforstått meg.

Synker temperaturen i energibrønnen i perioden dette lille ekstra effektuttaket skjer men en kvart grad, en halv grad, ja endog en grad, spiller det marginal rolle om COP i denne perioden går ned med en tidel eller så når alternativet er å bruke en el-kolbe direkte.

Ja det er kun 1-2 tideler men ikke kun når det er kaldt men hele tiden, bedre enn el? ja tror det om du ikke dimensjonerer for høyt for da blir det mer enn 1-2 tideler.

Så du mener omgivelsestemperatur har noe å si for levetid? Fint, for det har den, men ikke i nærheten av de udokumenterte påstandene du kommer med. Hvis de var riktige, betyr det at en kompressor som leverer 40 graders vann varer i 40 år hvis en som leverer 50 graders vann varer i 20. Det er selvsagt bare tull, men jeg utfordrer deg til å dokumentere dine påstander.

Som jeg har vist deg tidligere er det ikke mine påstander men Geir Eggen fra COWI som kanskje har Norges beste varmepumpe konsulenter.

Ta et kjøleskap og la det ha 2 grader innvendig, mens et annet kjøleskap har 10 grader innvendig, samtidig som omgivelsestemperaturen er den samme. KJøleskapkompressoren som da er på hvilehjem varer selvfølgelig mye lenger! Slik er det med enhver varmepumpekompressor - også for husoppvarming. Derfor sørger en del leverandører for å dimensjonere sin kompressor kraftigere enn andre leverandører med samme volum på skapet.

Vi snakket om kondenseringstemp men her roter du inn fordampningstemp. (innvendig temp).  Ellers er dette ett sammensurium. Det er heller ikke kjøleskap denne tråden er til.

Så påstår du at det tar lang tid å få effekt fra kompressoren starter.

Nei ikke lang tid. kommer tilbke på dette.
Signatur

   #68
 741     Det glade Sørland!     0

Om vi tar EKOWELL som vi leverer i dag uten underkjøler (som vil gi ytterligere forbedring)
EVT 400 TRF 230V har ved 0/35   8,23kW og COP 4,87 (inkl. alle pumper og elektronikk)
Ved samme betingelser har EVT 500   COP 5,11 og da varmer dei også varmevann uten eltilskudd ! 
Dagens 230V kompressor er faktisk bedre enn 400V utgaven.


Dette er jo bare helt utrolig bra! Neste gang jeg skal bygge hus blir det Ekowell!

Syntes bare det er litt snålt at du har sittet og nektet å gi ut denne infoen i over et år nå. Hvis de tallene du presenterer her er riktige betyr det så langt jeg kan se at Ekowell har den desidert beste COP på markedet.

Det som blir supersnålt er imidlertidig at i brosjyren din så oppgis COP til å være 4,8 ved +5/30! Hvordan kan den da plutselig hoppe til COP 4,87 ved 0/35?

Har du effektkurver du kan legge ut for de forskjellige modellene?
Signatur
Tom
   #69
 1,545     Sørlandet     0
Energis, eksemplet med kjøleskapet handler ikke om kondenseringstemperatur eller fordampningstemperatur, men kun det faktum at et kjøleskap der kompressoren går det meste av tiden varer mye kortere enn der kompressoren er på hvilehjem. Det samme gjelder for varmepumper. Så det er nok du som roter det til i et forsøk på å ro deg i land. Men konkret: Anser du dette med at gangtid ikke skulle spille noen rolle for levetid for et faktum eller ikke? Og hvis du fortsatt skulle mene at lang gangtid ikke spiller noen rolle for levetiden, kunne det være veldig artig å vite hva du begrunner det ut i fra.


Denne Eggen du refererer til har vel ikke sagt dette med levetid? Det er vel heller du som påstår at han har sagt det.

Fint at du vil komme tilbake til hvor lang tid det går før kompressoren produserer varme etter oppstart.

Og hva leser jeg i ditt innlegg? At trenger kunden 50 grader turtemperatur, kan ikke Ekowell brukes?
Som sagt tidligere må du velge noe annet om du absolutt må ha 50° på radiator

Hvorfor ikke? Blir COP da dårligere enn 3 slik andre kan levere? Slites kompressoren for fort? Står det noe sted at dere ikke anbefaler dette og ber kunden gå til konkurrenten? Hvorfor MÅ kunden velge noe annet i en slik situasjon?


Det som ikke er fint er at COP for Ekowell blir bedre og bedre for hvert innlegg.
I den virkelige verden klarer dere ikke å komme opp med  tall kunden kan bruke til å sammenligne deres varmepumpe med konkurrenten. Men det er kanskje meningen?

Du er opptatt av hvilken kompressorvarient fra Copeland jeg har. Jeg har den samme kompressoren som alle andre 7,5 kW CTC Ecoheat vil jeg tro.
Signatur
Tom
   #70
 1,545     Sørlandet     0

Dagens 230V kompressor er faktisk bedre enn 400V utgaven.

Det stemmer ikke. Under ellers like forhold kommer 400V 3-fas best ut. Deretter 230V 3-fas og til slutt 230V 1-fas.

Slik må det være og det er betinget ut fra rent elektrotekniske forhold. En trefasemotor vil alltid være mer effektiv enn en en-fase og en motor med høyere spenning vil alltid være mer effektiv enn en med lavere driftspenning.

Copeland oppgir i sitt beregningsprogram også at dette er tilfelle og med alle parametere ellers like og samme ZH26K4E kompressor, vil COP endres marginalt type 1-2 tideler med 400V3fas på topp 230V 3-fas i midten og 230V 1-fas på bunnen.

Hvorfor blir det slik? Dette har med viklinger, oppbygging og motstand å gjøre. Ohms lov rett og slett. Høyere spenning gir mindre effekttap med samme motstand i viklingene.
Signatur