#71
 99     0


Dagens 230V kompressor er faktisk bedre enn 400V utgaven.

Det stemmer ikke. Under ellers like forhold kommer 400V 3-fas best ut. Deretter 230V 3-fas og til slutt 230V 1-fas.

Normalt har du rett og for ZH26 stemmer det men for ZH19-21 stemmer det ikke. Vet ikke hvorfor men desse er nyere, om Copeland har begynt å bruke firkantråd i viklingene oppnåes tettere viklinger og dermed høyere effektivitet.

Det med kjøleskapet, med forsiktig overdim vil kompressor få lenger levetid, men start har stor betydning her da dette er stempelkompressorer.

Det vi diskuterte var levetid pga høy condenser temp/trykk
Tom du er en super-kvervulator.

Denne Eggen du refererer til har vel ikke sagt dette med levetid? Det er vel heller du som påstår at han har sagt det.

Uansett hva hva jeg forteller deg skal du vri på det, som sagt DETTE ER IKKE MIN PÅSTAND men fremført på VVS dagene 2008 på varmepumpe-seminar med 200 fagfolk tilstede (og ingen protesterte da), men siden du Tom ikke er blant de troende må du selv kontakte Eggen på COWI avd. Trondheim.

Ser du har vanskelig for å forstå att når stopp temp er 50° kan vi ikke love denne temp. Temp diff kompressor 4° gir start 46 og stopp 50 det betyr snitt 48° og for EVT500 COP 3,85 all inkluded

Du nekter fremdeles å lese av type kompressor på din CTC, så betyr det att COP som er oppgitt er for høy?
Brosjyretall 3,0 men CTC leverer ikke sirk pumpe med dermed er denne ikke med i COP og heller ikke El.tilskudd tank.
Eks. oppvarming og VV hus 30.000kWh COP 3=10.000kWh til VP, El tilskudd tank 1250kWh + 1 sirk pumper satt til 900kWh: 30.000 : (10.000+1250+900)= 2,47 Svindel ? når du oppgir 3,0?

Du sjonglerer med tall, her oppgir du 1250kWh til VV men se under, jeg blir litt forvirret hva er sant.

Ekowell varmepumpe: Erfaring og priser
Tom « Svar #47 på: November 29, 2008, 23:37:09 »
Det koster meg omlag 1650 kWh i året. (egen strømmåler fra Clas Ohlson til 169 kroner funker bra på alt som ikke har induktiv eller kapasitiv last og er temmelig nøyaktig) 1650 kWh er en liten pris å betale for å ha ubegrensede mengder skikkelig varmt varmtvann tilgjengelig til enhver tid.

Med samme forutsetning som tidligere blir nå COP 2,39


I tillegg er ikke CTC så kjipe på effektangivelsen på pumpa og oppgir effekt ved 50 grader ut og 0 grader inn, ikke som Ekowell og andre som oppgir avgitt effekt ved mye lavere temperaturer på turvann. Ren svindel når kunden ikke aner noe om faktiske forhold.

Det er faktisk slik att nesten alle produsenter oppgir efffekt ved 0-35° og da er det ikke svindel.
Att CTC oppgir 0/50° er på grunn av att om CTC kjøres på 0/35 (som er nokk til golvarme) og gir bedre COP, vil den produsere svert lite varmtvann men det sier du eller brosjyre ingenting om, SVINDEL?

Kan heller ikke se du har svart Lamba på tråden: Kalkyle og sammenligning av bergvarmepumpeinvestering;
Der du slengte frem mange udokumenterte og totalt feilaktige påstander, kanskje på tide å inrømme feil.

Til slutt: Ombyggingen som du har gjort på din CTC er optimal på dette konseptet, den skal du ha. Men skal noen få en rørlegger/eletriker til å gjøre dette blir ikke prisen den du oppgir men betydelig høyere, og for 99% av oss gjelder det.


mmosberg
Har du effektkurver du kan legge ut for de forskjellige modellene?

Håper jeg kan få det snart, men vanskelig nå når Ekowell holder på med oppbygging av fabrikk.
Signatur

   #72
 741     Det glade Sørland!     0
Enegis,

jeg er oppriktig svært interessert i få vite hvordan Ekowell nå har COP 4,87 ved 0/35, mens det tidligere (og fortsatt på dine hjemmesider!?) oppgis COP til å være 4,8 ved 5/30? Jeg mener dette får man ikke til "bare" ved å bytte ut sirk pumpe til en noe hvassere modell. Er konstruksjonen forandret, kan du fortelle oss på forumet hva som ligger bak disse råbra tallene?
Signatur
   #73
 86     0
Er det egentlig nødvendig med en bereder i serie når man har spiral fra varmepumpa som gir 50 grader?

Legionellafaren er jo litt overdrevet, noe man kan få i stillestående vann med høy temperatur, ikke noe som bør være et problem i en kamrørsspiral.
Tom
   #74
 1,545     Sørlandet     0
Legionellafare eksisterer ikke ved bruk av kamrørsspiral. Berederen i serie er for å få like varmt vann som man er vant til fra før og samtidig få nesten ubegrensede mengder tappevarmtvann. Og 50 grader ut er gjerne ned mot 45 grader ut av krana. Og 45 grader ut av krana på kjøkkenet er helt uaktuelt for kona å akseptere.
Signatur
Tom
   #75
 1,545     Sørlandet     0
Energis, siste års forbruk av kWh for berederen i serie var 1250.

Har vært nede i fyrrommet, tatt av dekselet og lyst inn i varmepumpa. Min kompressor har modellbetegnelse ZS21K4E. Dette er en Ecoheat versjon 2 fra høsten 2007. Prisen var da 56.000 inkl. mva. Hva den koster nå, vet jeg ikke, men jeg ser at  i Sverige koster en 7,5 kW ver. 3 Ecoheat 41.000 norske kroner, da inkludert 500 kroner i frakt internt i Sverige. En Ekowell som gir samme effekt under samme forhold koster vel fort 90.000 i Norge? Det er jo litt forskjell på 90.000 og 56.000. Kan få mye varmt tappevann for den differansen, men at Ekowell er bedre er det ingen som helst tvil om. Det er heller ingen som helst tvil om at den tekniske oppbyggingen av Ekowell gjør at reparasjoner, demontering og montering ikke er gjort i en håndvending. På den annen side spiller dette absolutt ingen rolle om produktet ikke går i stykker før normal levetid er oppnådd.

Min kompressor er oppgitt til å gi en COP på 3,0 med 0 inn og 50 ut, inkludert brinepumpe og kompressorpumpe, men ikke inkludert radiatorpumpe.

Det klarer den ikke, men den klarer omlag 2,87 i COP under disse forholdene. Da har jeg brinepumpe på hastighet medium og kompressorpumpe på hastighet medium.

Hvilken kompressor som står i Ecoheat ver. 3 vet jeg ikke, men det vet nok CTC.
Den har oppgitt COP til 3,1 ved samme forhold og COP 4,2 ved 0/35.
Signatur
   #76
 99     0
ZS21K4E, finner kun 380/420V 3ph med 404A er det korrekt?

Hold deg til Norske priser og Norsk Garanti med service på stedet, det er svært få som kan ta risikoen med noe annet.
Energi-Spar har montert noen Sanjo CO2 pumper, dei har samme tank levert fra CTC, spiralen løsnet i 2 av tankene, den siste av tankene ble innlevert for nesten ett år siden, importøren Ahlsell har enda ikke ordnet opp.
Dessuten må du ta med VV tank, buffertank, sirk.pumpe og rørarbeid/el.arbeid +frakt/Tollbehandling osv. om du skal sammenligne med EKOWELL, NESTEN INGEN GJØR DETTE SELV.

oppbyggingen av Ekowell gjør at reparasjoner, demontering og montering ikke er gjort i en håndvending.

Du åpner en stor dør med magnetlås og har da tilgang til alle komponenter, enklere kan det ikke bli. Det var også tilbakemeldingene vi fikk på VVS dagane og Bygg Reis Deg osv. HVOR ER GRENSEN FOR DIN USERIØSITET.
Siden du ikke har sett en Ekowell legger jeg ved ett bilde med åpen dør


Når man tapper varmtvann i et slikt system, får man mye mer varmtvann ut hvis man tapper sakte, type 10 liter i minuttet. Omlag forbruket til en vanlig dusj. Etter 20 minutter dus, har man fortsatt varmtvann og etter 20 minutter pause har man på ny varmet opp akktanken. med en liten bereder i serie, får man plutselig nesten ubegrensede mengder varmtvann. Jeg får vel noe slikt som 1000 liter med 40 graders varmtvann i timen med en 200 liter VVB med 2kW element i kombinasjon med 7,5kW varmepumpe. Nok til et fotballlag eller 6 tenåringsjenter.

Noen varmepumper varmer varmtvannet veldig effektivt. For min del ble det bortkastede penger fordi varmepumpa mi bruker 75% eller mer av energiproduksjonen til å varme huset. Har man et meget høyt forbruk av tappevann, bør man regne på merkostnaden for en mer effektiv varmepumpe.

Riktig man får mye mer varmtvann om man tapper sakte eks 10 liter min.
Men så setter du TURBOEN på, dette må være TWIN TURBO, 1000 liter i timen med 40°, jeg er IMPONERT denne bør du ta patent på. En dusj 9 liter/min krever ca 18kW kontinuerlig. 1000 : (9x60) x 18= 33kW
Du har 7,5 der 75% går til oppvarming = 1,9kW til VV +2kw kolbe, mangler bare 29kW Her er det noe jeg ikke forstår kan du forklare hvordan du får til dette.
Hadde vert artig å være tilstede når fotballlaget skal dusje, dei fleste vil komme ut av dusjen med såkalt ”badetiss”.

Du bruker til VP? 10.000kW 25% til VV = 2500kW COP 3 =7500kW : (2500+1250)= COP 2 eller 7500 : (2500+1650)= 1,8  og da kaller du CTC god til å varme vann?

Må innrømme en ting Tom du er fantastisk god………………………………………………..til å skryte.


mmosberg
Jeg mener dette får man ikke til "bare" ved å bytte ut sirk pumpe til en noe hvassere modell. Er konstruksjonen forandret, kan du fortelle oss på forumet hva som ligger bak disse råbra tallene?

Det er mange ting på hjemmesidene som burde vert forandret, tid tid, tid
Sirk.pumper, kompressor og omkonstruksjon av innmat.
Varmepumpe dimensjonering - 141.jpg - Enegis
Signatur
Tom
   #77
 1,545     Sørlandet     0

ZS21K4E, finner kun 380/420V 3ph med 404A er det korrekt?

Dessverre. Det er nok ikke korrekt. Du bør sjekke fakta bedre. De 3 siste siffere angir spenning og fase.
Min har betegnelsen ZS21K4E-TF5 og angir da 3-fase 200-220V.

Du har maset og maset om å få betegnelsen på min kompressor og når du så får den, antyder du at den faktisk ikke finnes for 230V IT nett. Vel, det gjør den faktisk.

Og 1000 liter 40 graders vann på en time? Intet problem. Du skal få en detaljert utregning i kveld. Ikke skryt, bare fakta :)

Videre er det slik at hvis man skal skifte kompressor i en Ekowell varmepumpe, så blir det jo litt mer styr med vekslere og det faktum at hetgassen går gjennom tanken. I en CTC er hele kompressoren med hetgass, og vekslere ferdig montert på en brakett. Intet behov for annet enn å koble på brine inn/ut og varmepumpe inn/ut av akktank. Varmepumpe med hetgass og vekslere er en ferdig integrert del uten forbindelse til tank slik som hos Ekowell. Komplett ny kompressor med vekslere og pumper får ferdig og kan monteres uten noe mer om og men. Det sier seg selv at når den største reparasjonen som er mulig å gjøre bare tar en drøy halvtimes tid, så er ting veldig enkelt og oversiktlig.

Og til slutt: Du gjør ikke veldig godt inntrykk ved å rakke ned på konkurrentene og si at de er dårlige.

Signatur

   #78
 3,997     Oppland     0
1000L vann på 40grader på 1 time?  ???
Liter x delta t x 1.16 = W
1000 x 30 x 1.16= 34.8kW
evt om du har inntaksvann på 5grader
1000 x 35 x 1,16 = 40,6kW

Hvordan i all verden får du slike effekter fra varmepumpen  ???

Ser du har 7,5kW pumpe pluss 2kW element i bereder.
Det skulle bli 9,5kW totalt.
W/(delta t x 1.16)= L
9500/(30 x 1.16) = 273L
9500/(35 x 1.16) = 234L

Om du allerede hadde vann i tanken som holdt 60grader, har du (40-60L)x200x1.16=4640W
4640/(40x1.16)= 100L med 40grader varmt vann
Om du tapper mer vil temperaturen komme under 40 grader..

Så totalt skal du ha 334-373L med 40grader vann pr time om utgangspunktet var 60grader.
   #79
 282     0
Ett spørsmål her:

Klarer de fleste varmepumper kun å varme opp vanntanken til 45grader eller så?

Eller kan man få de til å varme opp til 60-70grader også?

Er dette justerbart og hva slags varmepumper trenger man da eventuelt?

Jeg spør , fordi jeg ville hatt en vanntemperatur på 50grader til radiatorer og 65 grader til varmtvannet i huset.
Tom
   #80
 1,545     Sørlandet     0
Når første fotballspiller går i dusjen, har jeg 200 liter med 65 graders vann i berederen, jeg har 223 liter 50 graders varmtvann i varmepumpa og jeg har 200 liter 50 graders varmtvann i akktanken. I tillegg har jeg 10 kW oppvarmingskapasitet.

Man tapper så ut 40 graders vann med 10 liter pr. minutt. Hvor mange minutter kan man drive å tappe før vannet blir kaldere enn 40 grader?

Vel, bare varmtvannstanken gir jo ut 400 liter med vann når den fores med 8 graders kaldtvann og har et 2kW element. Men nå fores den ikke med 8 graders kaldtvann, men med varmtvann som er 50 grader. Og varmtvannet som er 50 grader fores med 50 graders vann fra akktanken. Og vannet inn i kamrørsspiralen er de gjennomsnittlige 8 gradene og skal bare varmes 32 grader.

Og på toppen av dette har jeg 10 kW som varmer de 10 literne med vann som går ut. pr. minutt varmes da de nevnte 10 liter opp med 15 grader.

1000 liter 40 graders vann var nok litt feil. Drøye 1000 liter 40 graders varmtvann får jeg. Hvis hver fotballspiller dusjer i 5 minutter, har jeg nok vann til 2 fotballag.

Og dette er altså mens systemet varmer huset i tillegg. Returvannet fra radiatorene legger seg i bunnen av akktank 2 og presser det varme vannet fra akktank 2 over i akktank 1. Med husvarme i tillegg merker man ikke noe til dette før etter en halvtime der returvannet fra gulvvarmen har fylt opp hele akktank2 og erstattet alt det varme 50 graders vannet som var der fra før.

Så varmt dusjvann? Absolutt intet problem over hode! Naturlig nok når man starter med over 600 liter skikkelig varmt vann som omregnet til 40 graders vann er nærmere 900 liter.
Signatur