(trådstarter)
   #31
 9,677     Kysten     0
Når jeg sier vannbåren varme mener jeg rør i nesten alle gulv, og det har jeg fått pris på 100000.- med varmepumpe 150000.- med de prisene priser rørleggerbransjen seg ut. Men det er klart 25000 er en annen sum da kan det være regningsvarende. Men spørsmålet er likevel om en har behov for et så omfattende system, kanskje radiatorer er nok.

Når det gjelder badene mine får jeg gulvvarme billig der ved bekjentskap. Har noen gjort jobben med å legge rør som vet hvor lang tid en kan regne på jobben 150m2

   #32
 3,997     Oppland     0
Tror det er veldig vanlig å ta legging av rør som egeninsats.
Da jeg nevnte rør for gulvvarmen for rørlegger var noe av det første han sa "dette legger du selv" før jeg hadde så mye som spurt om det var mulig å gjøre selv.

De synes sikkert det er kjedelig og enkelt for eier å gjøre selv..
  (trådstarter)
   #33
 9,677     Kysten     0
Tar kontakt med Bergli. Det kan nok være aktuelt i noen rom dette. Takk for opplysningen. Med den prisen stiller det seg anderledes. Hvor mye tok du selv, frem til bereder?
   #34
 3,997     Oppland     0
Jeg er holder på med kjeller etasjen enda, har ikke begynnt på selve huset.
Det er pause nå, fram til det blir litt varmere i været. Jeg er så heldig å ikke ha noe spesiell tidsplan å forholde meg til, så jeg kan greit ta meg pause nå i de kaldeste månedene. Ser for meg at det blir fullt alvor fra 1.mars til neste vinter igjen ;)
Har unnagjort all planlegging, prosjektering og budsjett.
   #35
 21,481     Enebolig     0

Sopp: Hva koster det å legge opp 200m2 med varmekabler?


Det kommer helt an på bolig og type/antall rom. Men det som er sikkert er at det er billigere der og da. Over 30 år er det ingen tvil om at vannbåren varme kommer best ut ved bruk av en annen varmekilde enn vanlig elkolbe, men husk at også slike anlegg trenger vedlikehold.
   #37
 22,342     Akershus     0

Det er rett at varmebehovet må dekkes, men det kan gjøres med enklere og billigere løsninger enn å legge rør i alle gulv.
Har du tenkt på hvordan  du skal varme opp huset? Vannbåren gulvvarme er også en comfortsak. Rørene koster under 100 kr/m2 så hvis du legger dem selv i betong koster det ikke mye. Er du ikke interessert gulvvarme får du sikkert rimelige panelovner.
Solfangere til forbruksvann har jeg på tegningene.
Kysten er lang. Hvor bygger du?
Hvor stort varmebehov en har avhenger ikke bare av isolasjonstykkelser men også av utetemperatur. Vi bygger i mildt kystklima, lufttetting er det viktigste sparetiltaket vårt men ekstra isolasjon til å ta støyten de få dagene vi har ned mot -10.
Da skjønner jeg ikke at du gidder å legge så mye i ekstra isolasjon og andre isoleringstiltak. Fra 20 til 25 cm isolasjon gir ikke store forskjellen. Det er lufttetthet og varmegjenvinning av ventilasjonsluft du tjener på

Skal du ha billig varme kan du dra til Sellafield og hente litt av deres "spesialitet" og støpe ned i gulvet. Da har du varme i 20 000 år ;D

  (trådstarter)
   #38
 9,677     Kysten     0
Har fått en pris på 100000 ferdig lagt med tillegg på 50000 for l/v varmepumpe. DET er HELT uaktuelt. I utgangspunktet trenger jeg ikke mye varmetilførsel til dette huset for å varme det opp ca 30kwh/m2/år det utgjør 5400kwh i året for dette huset litt mer til varmtvann. De linkene jeg viste til tidligere kan omtrent varme boligene med en playstation, litt fleip det da. Har du kikket på linken om lavenergiboliger, den er skrevet av Dokka på Sintef som regnes som en av de beste på dette i Norge. Har egentlig ikke falt ned på noe enda men panelovner med så lavt forbruk burde være greit eller en l/l varmepumpe, skal ha vedovn også. Ser jo det at med 25000 for vannbårenvarme så kan det være et alternativ også. Jeg bygger i Hordaland. En bolig på 120m2 sparer ca 500kwh i året ved å øke isolasjonstykkelsen fra 20-25cm. Du sparer på samme bolig ca 3600kwh på å lufttette bygget fra 4 luftvekslinger til 1,5 veksling v/50pa. Men som du sier er det VELDIG mye å hente på ventilasjonsanlegget. Jeg har sett på et med innbygget varmepumpe, men er litt skeptisk.... Wink
   #39
 58     0
Støtter boligbyggerne.Kan ikkje sjå nokon hensikt med å bruke dei pengane på vannbåren varme. Bur i dag i eit 100 år gamalt hus som er trekkfullt , men klarer fint å halde varmen med vedovn (12KW) og panel ovn på do og bad. Eg har skog sjølv så ved er gratis mosjon. Gamle hus var fornuftig byggd med pipe midt i huset og teglsteinspipe som avgir varme . La vere å legge kalde flisar og laminatgolv så slepper du varmekabler. Varme i golv er kjekkt for komfort men tvilsom økonomi.Planlegg huset uten vannbåren varme så slepper du ennå fleire ting i huset som må vedlikehaldast. Bruk tøflar.
   #40
 846     Gran     0
Jeg kommer litt inn fra side linjen her.
Men det er ofte altfor drøyt å legge gulvvarme i et lavenergi bolig.
pga kostnadene for dette. spesielt da gulvvarme er ikke den mest energigunstige løsningen.

Jeg tror vel at også at gulvvarme vil det bli mindre av i nybygg i årene fremover.
Det er jo derfor vi går litt andre veier og bruker distribusjonsystemer tilegnet lavenergiboliger.

Men jeg er uenig at vannbåren varme er lite fremtidsrettet og kostbart.!!!!!
vi har gitt priser ned under 20 tusen på varmedistribusjon på lavenergibolig.
Dette var da veggvarme. som skal brukes som kjøling om sommeren.

jeg har stor tro på fjernvarme og små nærvarme sentraler der flere hus går sammen.

Bare ikke arbeiderpartiet lager en avgift for dette også!  >:(
Alt på fornybar energi burde vært mva fritt  ;D