#21
 2,264     0
Du kan få lysrør til å lyse svakt bare ved å holde det og gni deg i håret.
Lysrør bare viser deg energien i form av synlig lys. Energien er der hele tiden, som feks stråling fra en elektrisk motor.
Lysrøret suger ikke energien ut av noe, det bare visualiserer energien som allerede ligger i lufta. I stedet for at strålingen blir varme på en overflate, blir det lys i røret. (som igjen er stråling, bare på en annen bølgelengde).
).

   #22
 4,110     Akershus (Follo)     0

... så jeg er ikke i tvil om at lysrør kan "stjele" energi fra andre kilder.

Ja, men kilden må være vekselstrøm. Prøv å legge et lysrør oppå/inntil et batteri og la det ligge der. Sett et annet batteri et stykke unna som kontroll. Røret vil ikke lyse, og batteriet taper ikke energi.
Signatur
  (trådstarter)
   #24
 296     Tromsø     0
Veldig bra Einar, da er "myten" løst. Om ikke annet så for min del  ;)

Det med fiber er et godt poeng, og det kommer sikkert i bil også når prisene blir lavere (hvis det ikke allerede er i "high-end" modellene).
Men det har sine svakheter over tid også, men det blir vel enn servicekostnad som forbruker må ta det også...
Ved x antall km skiftes registerreim og 3 stk kretskort  :D


   #25
 121     0
Et annet problem kan være belysning i rom med bevegelige maskiner som roterer hurtig. Den kan se ut til at maskinene roterer i en annen hastighet en det de gjør pga at belysningen flimrer i 50hz utenfor vårt synsfelt.

Kan kanskje sammenligne dette med en bil som kjører fort. Det ser ut til at hjulene roterer bakover.


bare en liten kuriositet =)
   #26
 22,342     Akershus     0
Det er forsåvidt ikke noe problem driftssikkerhetsmessig med fiber. Det er vel heller ikke store ekstrakostnaden, men koster det en tier blir det penger hvis du lager millioner av biler.

   #28
 5,111     Sørnorge     0
Desverre finnes det lite teknologi for signalbehandling av lyssignaler. Alt må konverteres til el før behandling. Da har fiber lite for seg på korte strekk.
   #30
 22,342     Akershus     0

Desverre finnes det lite teknologi for signalbehandling av lyssignaler. Alt må konverteres til el før behandling. Da har fiber lite for seg på korte strekk.
Jeg ser jo problemet med å bruke en lysstråle til å feks åpne og lukke vinduene ;D

Konverteringen er ikke vanskelig. Det blir omtrent som fjernkontrollen til tven.