24,717
26
8
Spesiell kjøkkenventilator ved balansert ventilasjon?
158
1
Hei,
Hører så mye forskjellig rundt dette og spør derfor dere Er det slik at vi må kjøpe en spesiell ventilator på kjøkkenet som er tilpasset balansert ventilasjon?
Kan vi alikevel gjøre det på "gamlemåten" og kjøre avtrekket rett ut (er på yttervegg), og da unnlate at avtrekket fra stekeplata blir en del av det balansert ventilasjonsanlegget? Utblåsinga fra ventilatoren og innsuget til balansert ventilasjon bli isåfall på samme yttervegg... Kan vi da risikere å trekke alt fettet inn i balansert ventilasjon? :-\
Hører så mye forskjellig rundt dette og spør derfor dere Er det slik at vi må kjøpe en spesiell ventilator på kjøkkenet som er tilpasset balansert ventilasjon?
Kan vi alikevel gjøre det på "gamlemåten" og kjøre avtrekket rett ut (er på yttervegg), og da unnlate at avtrekket fra stekeplata blir en del av det balansert ventilasjonsanlegget? Utblåsinga fra ventilatoren og innsuget til balansert ventilasjon bli isåfall på samme yttervegg... Kan vi da risikere å trekke alt fettet inn i balansert ventilasjon? :-\
Ellers ville jeg ikke hatt utblåsningen for kjøkkenventilatoren og innsuget for ventilasjonen for nær hverandre nei..
Hva er egentlig grunnen til at noen anbefaler spesielt tilpassede ventilatorer? Hva er så spesielt med disse? :-[
Så kanskje det som er spesielt?
Jeg spurte de som installerte ventilasjonsanlegget vårt. De sa at det er mulig å koble kjøkkenventilatoren til den balanserte ventilasjonen. Det er et eget inntak for det på Flexit S4R boksen vår. Men de sa at det eneste man oppnår er at rørene og gjenvinneren blir fylt opp med fett istedet. Så det fristet ikke nei .
Ideelt sett burde kanskje kjøkkenviften "leve sitt eget liv", slik som ovner/peiser med frisklufttilførsel gjør. Dvs. man lager noen rister ved siden av komfyrtoppen med friskluft som suges rett ut igjen, men det er kanskje ikke helt optimalt energimessig :-)
Hør med leverandøren av ventilasjonsanlegget, tror de kan oppgi hva som bør være maks styrke (m3/t) på ventilatoren ift. ventilasjonanlegget du har. Ventilatorer pleier vel å ligge fra 300-900 m3/t.
Får høre med de som leverer ventilasjonsanlegget, men det frister ikke å koble kjøkkenventilatoren til...
Kent (Jobber i ventilasjonsbransjen)
Så lenge den ikke lever for mye sitt eget liv. Min ble montert i går, har tilbakeslagsventil, og i kombinasjon med kuling/storm ute i dag så ligger denne ventilen (i praksis en rist med to plastlokk) og smeller. Utrolig irriterende, men jeg vil se hvordan den oppfører seg i litt mer normal vind før jeg gjør noe drastisk.
Så lenge den ikke lever for mye sitt eget liv. Min ble montert i går, har tilbakeslagsventil, og i kombinasjon med kuling/storm ute i dag så ligger denne ventilen (i praksis en rist med to plastlokk) og smeller. Utrolig irriterende, men jeg vil se hvordan den oppfører seg i litt mer normal vind før jeg gjør noe drastisk.
[/quote]
Hei,
Har selv samme situasjon som deg. Ute"sjalusi" samt innebygd tilbakeslagsventil (flappventil) i vifta. Slår en del ute når det blåser - men har levd med det i noen år ;)
Rykker stadig nærmere toppen på "to do" lista mi.
Rune
Så er det jo sånn at enhver ventilator på markedet har flere trinn for luftmengde, som regel 3. Det er jo ikke verre en å regulere selv med denne, og når du freser bacon en lørdags morgen og viften står på full guffe så kan jeg ikke forestille meg at du ikke kan åpne et vindu på gløtt disse 5-10 minuttene det tar..... Det varmetapet du evt. skulle få av dette er f... ikke målbart!! ;D